Subsidiescan

Een duurzaam gebouw realiseren
Een duurzaam gebouw realiseren kan op verschillende manieren. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als vernieuwbouw. Energiebesparende maatregelen of verbetering van het energielabel leveren een flinke fiscale EIA-subsidie op van 11,25% van de investeringskosten. Komt uw vastgoed in aanmerking voor BREEAM, GPR, LEED of een groencertificaat? In dat geval komt u in aanmerking voor een extra fiscale MIA-subsidie van 3%, 6% of 9% van de bouwkosten. Hiermee kan uw besparing bij bouwkosten van bijvoorbeeld € 5.000.000 al snel oplopen tot € 450.000.

Zonnepanelen reduceren uw energiekosten
Om energiekosten te reduceren worden vaak zonnepanelen vaak toegepast. Dit wordt door de overheid gestimuleerd met een subsidie die bestaat uit een exploitatiebijdrage. Deze SDE+ subsidie is bedoeld voor grootschalige installaties vanaf 70 zonnepanelen en grootverbruikers (groter dan een aansluiting van 3*80A, dus in de praktijk vanaf een aansluiting van 3*125A). U ontvangt een bijdrage van 5,7ct tot 8,4ct per kWh voor 15 jaar. Dat lijkt misschien weinig, maar de subsidie kan gedurende de exploitatie oplopen tot meer dan de helft van de aanschafkosten.

Naast subsidie ook lagere financieringskosten
Realiseert u een gebouw met een lagere energieprestatie waarde dan de norm of met een flinke verbetering van het energielabel? Dan verstrekt de overheid een zogenaamde groenverklaring. Met deze groenverklaring krijgt u bij veel banken een rentekorting , die oploopt tot 0,5% voor 10 jaar.

Woningen duurzaam verwarmen
Gaat u nieuwe of bestaande woningen voorzien van duurzame warmteopwekking? De overheid komt u tegemoet bij de aanschaf van een zonneboiler (tot 200m2), warmtepomp (tot 70kW), biomassaketel of pelletkachel. Dit leidt immers tot energiebesparing en terugdringing van CO2-uitstoot. De subsidie verschilt per techniek en kan voor een warmtepomp oplopen tot € 3.500.

Investeringen in sociale huurwoningen
Bent u verhuurder van meer dan 50 huurwoningen in de gereguleerde huursector? Dan komt u in aanmerking voor Regeling Vermindering Verhuurdersheffing (RVV).

Europese subsidiekansen
Draagt uw project bij aan het stimuleren van onderzoek en innovatie in CO2-besparende technieken? Aan het gebruik van duurzame energieopwekking? Leidt het tot een verlaging van het energiegebruik in de gebouwde omgeving? Of tot het bevorderen van investeringen, innovatie en kennisontwikkeling in het MKB? Dan zijn er ook vanuit de EU subsidiekansen, zeker als u samenwerkt met het MKB of met meerdere (inter)nationale spelers.

  • Een hogere toekomstwaarde van het gebouw
  • Investeringssubsidie
  • Lagere financieringslasten
  • Lagere energielasten
  • Gezondere werkomgeving
— Bekijk alle subsidies
Subsidie aanvragen?
Bekijk alle projecten

Gerelateerd nieuws

22 oktober 2020
BIK-regeling voor ondernemers
02 oktober 2020
Subsidie voor verduurzaming van scholen
27 augustus 2020
SEEH nu ook beschikbaar voor gemengde VvE’s!