Subsidiescan

Subsidie voor duurzame gebouwen en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

DE REGELING

De subsidieregeling die het hele jaar open is, draagt bij aan een duurzame toekomst van Nederland. Ze stimuleert de marktintroductie en -verbreding van duurzaam gecertificeerde gebouwen en milieuvriendelijke maatregelen waaronder:

 

  • Duurzaam vastgoed gecertificeerd door een BREEAM- of GPR-certificaat (beoordeling- en certificeringsystemen voor duurzaamheidsprestatie)
  • Circulaire utiliteitsgebouwen
  • Circulaire woningen

 

Uiteraard zijn er meer milieuvriendelijke investeringen subsidiabel. Neem contact op met een van onze subsidieconsultants om te onderzoeken of uw investering óók in aanmerking komt voor de MIA.

 

DE VOORDELEN

Afhankelijk van de verwachte milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel kunt u 27%, 36% of 45% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Dit kan resulteren in een netto belastingvoordeel tot ruim 11% op de investeringskosten.

 

DE VOORWAARDEN

Elke investering kent zijn eigen voorwaarden en dus gelden voor ieder project specifieke voorschriften. Enkele belangrijke voorwaarden zijn:

 

  • De aanvraag moet binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting worden gedaan;
  • De onderneming dient inkomsten- of winstbelasting te betalen in Nederland;
  • De aanvrager blijft 5 jaar eigenaar van het vastgoed of bedrijfsmiddel;
  • Voor circulaire woningen geldt onder meer een vereiste van een materialenpaspoort, BREEAM of GPR-certificaat en publicatierapportages van de ontwerp- en opleverfase.

 

WIJZIGINGEN IN 2022

De overheid legt ook in 2022 de nadruk op circulair bouwen.

 

  • De steunpercentages zijn per 1 januari 2022 flink verhoogd naar respectievelijk 27%, 36% en 45%.
  • De investeringsaftrek voor BREEAM gecertificeerde gebouwen is in een aantal gevallen meer dan verdubbeld.
  • Ten opzichte van 2021 is de investeringsaftrek voor circulaire gebouwen gestegen van 36% naar 45%.

 

 

WAAROM VAN DRAECKEBURGH?

Uw keuze voor Van Draeckeburgh kan zich snel terugverdienen omdat wij aantoonbaar veel ervaring hebben met de stimuleringsregelingen voor duurzame gebouwen. Wij kennen alle voorwaarden en zijn in staat om uw aanvraag zonder veel inspanning van uw kant succesvol in te dienen en af te wikkelen. Onze adviseurs werken nauw samen met subsidieverstrekkers, bouwpartijen, certificeringsinstellingen en banken. Dit netwerk is noodzakelijk om op de juiste manier uw aanvragen in te dienen en maximaal te profiteren. Daarnaast zorgen we dat iedereen in het bouwteam op alle onderdelen aan de voorwaarden van de subsidietoekenning voldoet.

Opdrachtgevers helpen om de optimale oplossing voor hun vastgoed te vinden, zowel technisch als financieel. Dit vraagt om kennis, ervaring, een praktische instelling en overtuigingskracht. Een prachtige uitdaging.

Contactpersoon Vdsf
Mitchell Gmelich
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

18 januari 2022
De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) in 2022
11 januari 2022
Wijzigingen Energie-investeringsaftrek (EIA) 2022
17 december 2021
Circulaire MIA-subsidie toegekend aan ASR Dutch Science Park Fund