Subsidiescan

Het mooie vernieuwde kantoorpand ‘de Walvis’ ligt in de Grote Bickerstraat en aan een van de vele wateren van Amsterdam. Dankzij een goede samenwerking met onze opdrachtgever Maarsen Groep en ingenieursbureau Aronsohn, konden wij de juiste combinatie van subsidies aanvragen.

Duurzame renovatie ‘de Walvis’

Investering in milieuvriendelijkheid en duurzame energie
‘De Walvis’ stammend uit 1964 en vroeger bekend onder de naam ‘de Walvisch’, is grotendeels gestript. De kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw, de vloeren, kolommen en de kern zijn bewaard gebleven. Alle andere elementen zijn duurzaam aangepakt en volledig gerenoveerd. De nieuwe gevel bestaat grotendeels uit glas wat binnenin zorgt voor een mooie natuurlijke lichtval. Ook de installaties zijn geheel vernieuwd, waarmee ze voldoen aan de huidige duurzame energie-eisen. Zowel het dakterras als het parkeerterrein eromheen heeft een groen karakter. De complete duurzame metamorfose, naar ontwerp van KAAN Architecten, is bijna afgerond.

Samenwerking en subsidies
Voor deze duurzame investeringen, konden wij de EIA, MIA en SDE+ aanvragen. Het pand wordt gecertificeerd met een BREEAM excellent en het energielabel verbetert sterk, van G naar minimaal label A. Tijdens een aanvraagtraject is een goede onderbouwing, met de juiste informatie, onmisbaar. De samenwerking hiervoor met Petran Kuijpers van Aronsohn, die verantwoordelijk is voor het bouwmanagement, directievoering en de toezicht op het project, verliep soepel. Dankzij zijn accurate aanlevering van alle informatie konden wij de subsidies tijdig aanvragen. Onze opdrachtgever Maarsen Groep profiteert daardoor maximaal van de (fiscale) voordelen. Een zeer prettige en lucratieve samenwerking!

 

*Foto: Dura Vermeer/Jorrit Lousberg

 

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

07 juli 2021
Openstelling SDE++ regeling voor zonnepanelen open per oktober 2021
25 maart 2021
Nieuwe subsidieronde voor zonnepanelen – SDE++
11 maart 2021
EIA/MIA uitgelicht – deel 1: Warmte(netten)