Subsidiescan

Groene daken, WKO en duurzaam materiaalgebruik zorgden voor een BREAAM Excellent certificaat voor het nieuwe hoofdkantoor van Stibbe advocaten. Hiermee kwam Stibbe in aanmerking voor EIA en MIA subsidie.

Voorafgaand aan de bouw is de duurzaamheidsambitie door Stibbe al uitgesproken.

Nieuw hoofdkantoor Stibbe advocaten

Stibbe is een toonaangevend advocatenkantoor in de Benelux met ook vestigingen in Dubai, Hong Kong, Londen en New York. Voor de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor aan de Zuidas in Amsterdam heeft Stibbe met BREEAM Excellent een hoge duurzaamheidsambitie. Belangrijke duurzaamheidsaspecten in het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor zijn de groene daken, WKO-installatie, de flexibele inrichting, duurzaam materiaalgebruik en een stimulans om gebruik te maken van het OV via beeldschermen in de hal met de actuele vertrektijden van de NS.

Voorafgaand aan de bouw is de duurzaamheidsambitie door Stibbe al uitgesproken. Met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor wil Stibbe het BREEAM Excellent certificaat behalen. Door het nieuwe hoofdkantoor BREEAM te certificeren komt Stibbe in aanmerking voor een EIA en MIA subsidie. DVPC, het projectmanagement bureau dat Stibbe begeleidt, heeft vanwege eerdere goede ervaringen Van Draeckeburgh betrokken bij het project om de mogelijke subsidiekansen voor Stibbe te onderzoeken.

Caspar van Baal, van DVPC:

“De samenwerking met Van Draeckeburgh verliep heel goed. Onze projectmanager, Remko Berfelo, is altijd goed bereikbaar, nam ons veel werk uit handen en stuurde regelmatig overzichten m.b.t. de status waardoor voor ons alles helder was. Remko Berfelo heeft veel kennis en wist op voorhand precies aan te geven wat wel kans heeft op subsidie en wat niet. Dit in combinatie met het goede contact dat Van Draeckeburgh heeft met de subsidieverstrekkers, geeft vertrouwen.” Voor Stibbe heeft van Draeckeburgh fiscaal voordeel gerealiseerd door de toekenning van zowel de EIA als MIA subsidie. Een mooi resultaat.

foto van klantencase: Stibbe

“Onze projectmanager, Remko Berfelo heeft veel kennis en wist op voorhand precies aan te geven wat wel kans heeft op subsidie en wat niet. Dit in combinatie met het goede contact dat Van Draeckeburgh heeft met de subsidieverstrekkers, geeft vertrouwen.”

Opdrachtgever: Caspar van Baal - DVPC
Contactpersoon Vdsf
Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep