Subsidiescan

In Zoetermeer bouwde Safescan een nieuw kantoorpand en een nieuwe bedrijfshal. Beide gebouwen werden duurzaam gerealiseerd, de energiebesparende maatregelen leverden SDE, MIA en EIA subsidie op.

Duurzame nieuwbouw van kantoor en bedrijfshal

Verbinding in vormgeving
Safescan ontwerpt en verkoopt slimme, veilige tools voor het verwerken van contant geld. De innovatieve producten, met een moderne look and feel, zijn meerdere malen bekroond en worden wereldwijd op de markt gezet. De groei van het bedrijf maakte nieuwbouw noodzakelijk. Habeon Architecten verzorgde het ontwerp, waarbij een duidelijke verbinding werd gemaakt met de vormgeving van de producten: de transparante gevel, omgeven door een wit kader, geeft het kantoor een zakelijke en heldere uitstraling. Aannemer Heembouw zorgde voor de realisatie, juni 2018 vond de oplevering plaats.

Aandacht voor duurzaamheid
Naast vormgeving is er ruimschoots aandacht besteed aan duurzaamheid. Het kantoorpand is gerealiseerd met een EPC van meer dan 30% onder de norm van het bouwbesluit. Op het dak van de bedrijfshal ligt een groot aantal PV-panelen en er wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting. Hiermee is het project niet alleen in aanmerking gekomen voor fiscaal voordeel via de EIA- en MIA-regeling, maar ook voor SDE+ subsidie.

Ron Biesaart, CEO Safescan:
“De aannemer heeft ons in contact gebracht met Van Draeckeburgh en dat bleek een goede zet. Wij waren onvoldoende bekend met de subsidiemogelijkheden voor duurzaam bouwen en Van Draeckeburgh bracht precies wat we nodig hadden: een transparant proces en volledige ontzorging. Ze hebben waargemaakt wat ze beloven. Het hele subsidietraject werd overgenomen in directe samenspraak met de aannemer, ik heb me nauwelijks met de details hoeven bemoeien. Wat ik vooral heb gezien waren de subsidietoekenningen die in de brievenbus rolden.”

Foto: Heembouw, ontwerp Habeon Architecten

foto van klantencase: Safescan

"Van Draeckeburgh heeft het hele subsidietraject overgenomen in directe samenspraak met de aannemer, ik heb me nauwelijks met de details hoeven bemoeien. Wat ik vooral heb gezien waren de subsidietoekenningen die in de brievenbus rolden."

Opdrachtgever: Ron Biesaart, CEO Safescan
Contactpersoon Vdsf
Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep