Subsidiescan

Wanneer zowel de eigenaar als de huurder bij een renovatie duurzaamheid bovenaan hun prioriteitenlijst hebben staan, dan weet je één ding zeker: er worden kosten noch moeite gespaard om de CO2-uitstoot te minimaliseren.

Duurzaam resultaat door teamwork

Label A voor multi-tenant centrum Vlissingen
Bij de renovatie van het multi-tenant centrum in Vlissingen zaten eigenaar AT Capital, asset manager en mede-eigenaar Cairn Real Estate, huurder Albert Heijn en vastgoedfinanciers ING REF en ABN Amro direct op één lijn. De doelstelling was duidelijk, het verouderde winkelcentrum moest naar energielabel A worden gebracht. Het hele pand ging daartoe op de schop en de deuren van de Albert Heijn XL vestiging zijn uiteindelijk 3,5 week dicht gebleven voor klanten. Het resultaat mag er zijn. Dak, plafond, vloeren en gevel zijn volledig vernieuwd en dankzij meer dan 1600 zonnepanelen op het dak is het gebouw nu energieneutraal.

Prettige samenwerking, maximaal financieel voordeel
Vanaf het begin van het project is er sprake geweest van een goede samenwerking tussen de betrokken partijen: AT Capital en Cairn Real Estate als opdrachtgevers, Albert Heijn als belangrijkste huurder, ING REF en ABN Amro voor de financiering en Van Draeckeburgh voor het subsidietraject. ING REF en Van Draeckeburgh werken al langere tijd samen om verduurzaming voor de vastgoedmarkt te faciliteren. Hun specialistische kennis sluit naadloos op elkaar aan, waardoor maximale verduurzaming haalbaar wordt. Voor de renovatie in Vlissingen is aanzienlijk financieel voordeel behaald door gebruik te maken van de EIA, MIA en SDE+ regelingen. Daarnaast kwam het project in aanmerking voor een laagrentende lening via de regeling Groenprojecten 2016.

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep