Subsidiescan

Eind 2018 werden de deuren geopend van het nieuwe Rabobank-gebouw in Gouda. In plaats van drie vestigingen heeft Gouda er nu één. Trendy, multifunctioneel, klantgericht en duurzaam.

Rabobank Gouda: BREEAM Excellent

Het op één na hoogste duurzaamheidsniveau
Geen gebruik van gas, in plaats hiervan zonnepanelen, led-verlichting en warmte en koude-opslag. Al vanaf de start van het project stond duurzaamheid hoog op de agenda en dat heeft resultaat gehad. De nieuwbouw voldoet aan de BREEAM-Excellent certificering, het op één na hoogste duurzaamheidsniveau. Het nieuwe Rabo-kantoor is daarmee een van de meest duurzame kantoorgebouwen in Gouda.

Betrouwbaar en transparant
Het pand heeft een massief deel, dit staat symbool voor de betrouwbaarheid en de degelijkheid van de Rabobank. Het andere deel is transparant, met veel glas en licht. Een letterlijke weergave van de zichtbaarheid en transparantie van de organisatie. Binnen valt een trendy inrichting op, je voelt je er welkom. Bijzonder aspect is ook de multifunctionaliteit: een deel van de ruimte is beschikbaar voor bijeenkomsten van bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties.

Ron Dolmans, opdrachtgever en projectmanager namens Rabobank:
“Het gaat om het totaalbeeld van de totstandkoming van het gebouw. Uiteindelijk ontwikkel en realiseer je een gebouw met vele stakeholders. Van Draeckeburgh heeft de EIA en MIA subsidie aangevraagd en de subsidiebeschikkingen voor Rabobank verkregen. Zij zijn vanaf het begin van het project betrokken geweest en hebben mede inbreng gehad in de selectie- en gunningsfase van opdrachtnemers van het project. Dat is uniek geweest. Ik kijk terug op een uitstekende en deskundige samenwerking met van Draeckeburgh.”

Subsidies kunnen projecten naar een hoger verduurzamingsniveau tillen. Het motiveert mij als opdrachtgevers het nut van duurzame maatregelen in zien en wij met de subsidie de eventuele meerkosten kunnen dekken.

Contactpersoon Vdsf
Remko Berfelo
Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

20 januari 2022
Openstelling SIM subsidie per 1 februari 2022
18 januari 2022
De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) in 2022
11 januari 2022
Wijzigingen Energie-investeringsaftrek (EIA) 2022