Subsidiescan

Bij het nieuwe kantoorpand van ZZDP architecten is alles ‘eigen’: ontwerp, ontwikkeling, belegging. Die situatie biedt veel mogelijkheden en daarvan is optimaal gebruik gemaakt. Niet alleen als het gaat om de zichtbare elementen, maar ook ten aanzien van het energetische deel.

Nieuw kantoor ZZDP architecten

Duurzaamheid betaalbaar dankzij subsidie
Adam Smit, samen met Joris Deur verantwoordelijk voor deze ontwikkeling, legt uit: “Voldoen aan de EPC-norm was voor ons niet afdoende, we willen echt een voorbeeld stellen als het gaat om duurzaamheid. We verwachten dat het gebouw bijna energieneutraal is, aan het eind van het jaar kunnen we dit met zekerheid vaststellen. We zien al wel dagelijks via een app hoeveel energie de zonnepanelen hebben opgewekt, dat levert in elk geval flink voordeel op.” Het gebouw is voorzien van een gesloten systeem met grondwaterbronnen en een warmtepomp, warmteterugwinning op de ventilatielucht, een luchtdichtverdeelsysteem, LED-verlichting en zonnepanelen. Bij dit soort investeringen gaat de kost voor de baat uit en juist dan wordt het voordeel van een subsidie-adviseur duidelijk. “We hebben Mitchell gevraagd om ons te helpen met het subsidietraject. De inspanningen van Van Draeckeburgh hebben ervoor gezorgd dat de duurzaamheidsinvesteringen betaalbaar werden.

Contact met de straat
ZZDP architecten is gevestigd op bedrijventerrein Schinkel, een deel van Amsterdam-Zuid met veel creatieve bedrijvigheid. Het pand oogt transparant en dynamisch door de vele ramen en de verspringende balkons. Iedere unit heeft een eigen buitenruimte en een panorama view, met prachtig zicht op wat zich buiten afspeelt. Hiermee is invulling gegeven aan een belangrijke voorwaarde voor het ontwerp: contact met de straat. Naast de grote ramen draagt ook de hoogte van de kantoren (4 meter) bij aan een open en ruimtelijke sfeer, ideaal voor creatieve beroepen. Dat blijkt ook uit het feit dat niet alleen de eigen medewerkers blij zijn met hun nieuwe onderkomen, maar ook de huurders van de eerste en tweede verdieping. De kantoren op deze verdiepingen zijn verhuurd aan een reclamebureau en een product design adviesbureau. Aangetrokken door de positieve uitstraling en de goede bereikbaarheid van het gebouw is op de begane grond onlangs een koffiebar gestart, zodat nu alle ruimtes een goede invulling hebben gekregen.

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

26 februari 2024
Nieuwe Subsidieregeling voor Klimaatneutrale Maakindustrie – internetconsultatie
22 februari 2024
Transformatie kantorencomplex Bastion Zuid in ‘s-Hertogenbosch
19 februari 2024
Stimuleringsregeling Ontmoetingsruimten in Ouderenhuisvesting mogelijk weer opengesteld