Subsidiescan

Subsidiespecialist voor innovaties

Innovatie is essentieel om de status als toonaangevend kennisland te behouden. Ondernemend Nederland speelt een belangrijke rol bij innovatie en de overheid stimuleert dit met diverse subsidies. Voor de R&D – projecten van uw bedrijf zijn daarom talloze subsidieregelingen beschikbaar. Ons specialistische team begeleidt u graag om de weg te vinden in dit woud aan subsidies. Zo kunt u zich focussen op de essentie: innovatie binnen uw onderneming!

Subsidies kunnen de kosten voor innovatieve
projecten met méér dan 40% reduceren!

Subsidiemogelijkheden

Bent u op zoek naar financiële mogelijkheden om een innovatief concept te realiseren? Van Draeckeburgh is bekend met ieder subsidieprogramma dat kan helpen het financiële risico gedeeltelijk weg te nemen.

Zo is er de MIT-subsidie voor haalbaarheidsonderzoeken die kan oplopen tot €20.000. Daarnaast wordt binnen de MIT-regeling innovatie in het MKB gestimuleerd door middel van subsidie voor grote samenwerkingsprojecten rondom research & development. De subsidie voor deze projecten bedraagt maximaal €350.000.

De WBSO kan helpen bij het ontwikkelen van een nieuw product of proces binnen uw eigen bedrijf. Investeringen zoals eigen uren, machines en materialen die nodig zijn voor het ontwikkelen van de innovatie, lopen ongemerkt fors op. De WBSO vergoedt onder andere 32% van de R&D-loonkosten waardoor uw financiële lasten bij innovaties verminderen.

Organisaties die zich bezig houden met energie-innovaties komen vaak in aanmerking voor grote subsidiebedragen: De DEI+, subsidieert pilot- en demonstratieprojecten voor zo’n 40% tot een maximale bijdrage van €6.000.000. Voor CO2-reducerende maatregelen in de gebouwde omgeving geldt. De URBAN ENERGY-regeling is een andere subsidie voor energie-innovatie. Deze regeling richt zich op ontwikkelingen in de gebouwde omgeving.

Bent u bezig met regionale ontwikkeling? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Europese EFRO subsidie. Deze regeling focust zich op innovatie, de overschakeling naar een koolstofarme economie en de creatie van werkgelegenheid. De subsidietoekenning kan tot in de miljoenen lopen.

— Alle subsidieregelingen bekijken

VAN DRAECKEBURGH: UW SPECIALIST IN SUBSIDIES

Wij hebben al voor een groot aantal innovatieve projecten succesvol subsidie aangevraagd. Hierdoor kunnen wij ook voor uw project de slagingskans goed inschatten en u ondersteunen met de onderbouwing van de aanvraag. Daarnaast kijken wij naar alle andere potentiële subsidieregelingen voor uw innovatie. Zo benut u de subsidiemogelijkheden optimaal.

• Hoge slagingskans van maar liefst 96%
• No-Cure No-Pay
• U bespaart tijd; onze specialisten begeleiden het hele proces, van analyse tot uitbetaling
• Eén aanspreekpunt voor alle subsidieaanvragen
• Minimaal 25% meer subsidievoordeel

— Meer over onze werkwijze en voordelen
Heeft u vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar!