Subsidiescan

Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen

In de duurzame buurt van Rosmalen, waar de nadruk ligt op contact met je buren, wordt fase twee van het project STEK bijna opgeleverd. Luck Dankers, verantwoordelijk vanuit het project STEK, heeft samen met woonstichting JOOST en woningcorporatie Zayaz gezorgd voor duurzame en verplaatsbare woningen. Naast duurzaamheid staat saamhorigheid hier centraal, want zoals het gezegde luidt: een goede buur is beter dan een verre vriend.

 

Groen wonen

De (toekomstige) bewoners van deze nieuwe buurt hebben een liefde voor groen wonen en geven de voorkeur aan iets kleinere woningen. Hier delen zij de grond met hun buren in plaats van een eigen voortuin te hebben. Dit gedeelde woonerf wordt gezamenlijk ingericht en onderhouden. Hierbij is het idee ook dat mensen meer naar elkaar omkijken. In april vorig jaar werd de eerste fase van het project in gebruik genomen.

 

Subsidies voor Duurzaamheid

Van Draeckeburgh heeft met succes MIA-subsidie aangevraagd en verkregen voor de tweede fase van het project. Ook voor de derde fase is het de bedoeling om opnieuw MIA aan te vragen. De Milieu Investeringsaftrek voor circulaire gebouwen is bedoeld om de overgang naar een circulaire bouweconomie te versnellen. Binnen dit project ligt de focus op het gebruik van hernieuwbare materialen en de mogelijkheid tot demontage.

 

Barli BV bouwt volgens een modulaire houtbouwmethode. In de ontwerpfase wordt al rekening gehouden met demontage en hergebruik, wat resulteert in verplaatsbare, circulaire huisvesting met maximaal hergebruik.

 

Projectmanager bij Van Draeckeburgh, Claudia van Wier, zegt:

Snel schakelen, korte lijntjes en een mooi resultaat! Niet alleen de inhoud van het project, maar ook de fijne samenwerking met alle betrokkenen, maakt dat ik uitkijk naar de volgende fase.

 

Met dit project streven woonstichting JOOST en woningcorporatie Zayaz naar een duurzame en saamhorige toekomst in Rosmalen, waar buren echt voor elkaar klaarstaan en samen een gemeenschap vormen.

 

Mogelijkheden voor jouw project?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op, of vul online de subsidiescan in.

Subsidie aanvragen?