Subsidiescan

ABN AMRO-Hoofdkantoor getransformeerd tot duurzaam hotel

Het voormalige hoofdkantoor van ABN AMRO is getransformeerd tot eigentijds en duurzaam hotel: voco The Hague. De bouwwerkzaamheden begonnen in 2019 en het gebouw werd in het tweede kwartaal van 2021 gebruiksgereed opgeleverd en geopend. Met in totaal 9 verdiepingen, inclusief een ondergrondse parkeergarage, biedt het hotel plaats aan gasten verspreid over 204 kamers. Naast de kamers vind je er ook een bar, een restaurant, kantoren en een fitnessruimte. Een opvallend detail is dat de oude kluisdeur in het ontwerp van de bar is geïntegreerd.

Voor deze transformatie heeft Van Draeckeburgh namens UBM Kneuterdijk B.V. zowel de Energie-investeringsaftrek (EIA) als de Milieu-investeringsaftrek (MIA) subsidie aangevraagd en beide zijn toegekend voor dit project. Het gebouw heeft een BREEAM in-use-Excellent certificaat ontvangen. Het doel tijdens de transformatie was om de energiehuishouding te verbeteren. Zo is het energielabel van F naar A++ gegaan en de energielevering wordt verzorgd door middel van warmtepompen. Daarnaast vind je op en rondom het gebouw groenvoorzieningen en voorzieningen om lokale diersoorten te ondersteunen.

 

Mitchell, projectmanager, zegt:

Het is een prachtig hotel geworden waar onze opdrachtgever ook erg haar best heeft gedaan om het gebouw zo duurzaam mogelijk op te leveren.

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

25 september 2023
Monument uitgelicht: Het Witte Huis Rotterdam
14 september 2023
Get to know Annemieke | Projectmanager Duurzaam Bouwen
08 september 2023
Verduurzamingskans voor de industrie – Nog 131,2 miljoen voor VEKI beschikbaar