Vacatures

Een goed voorbeeld van energie-innovatie: een krachtige elektrische aandrijving van een sportwagen plus efficiënter gebruik van elektrische batterijen en zonnepanelen. EFRO kende subsidie toe.

Geen CO2-uitstoot, maar ook geen compromis met betrekking tot de prestatie.

Energie-innovatie bij Spirra Europe

Spirra is een exclusieve, volledig met de hand gebouwde Koreaanse sportwagen. Een buizenframe met carbon bodypanelen, het topmodel behaalt een snelheid van 315 km/uur. In Friesland ontwikkelt Spirra Europe BV een nieuwe versie van deze super sportauto, het Europese model wordt volledig elektrisch aangedreven.

Spirra Europe BV maakt een duidelijk statement: We want to be environmentally responsible innovators and believe that driving a high performance sports car does not have to interfere with a green environment. Geen uitstoot dus, maar ook geen compromis met betrekking tot de prestatie. Bij het ontwerpen van de krachtige elektrische aandrijving komen tegelijkertijd andere toepassingen aan de orde, zoals een efficiënter gebruik van elektrische batterijen en/of zonnepanelen.  

Het nieuwe model Spirra vormt een goed voorbeeld van energie-innovatie en wordt dan ook financieel gesteund. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft subsidie toegekend aan dit project, de aanvraag is goedgekeurd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Bij dit project wordt samengewerkt tussen partners uit de regio en een Duitse partner.

foto van klantencase: Spirra Europe
Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

17 mei 2019
2 miljoen voor culturele instellingen Noord-Holland
06 mei 2019
14-16 mei: beurs Monument
24 april 2019
RVV Verduurzaming sluit vanwege groot succes