Subsidiescan

Stadionweg Rotterdam: duurzame huisvesting voor vijf winkels

Begin juni vond de officiële opening plaats van het retailcluster aan de Stadionweg in Rotterdam. Het projectteam realiseerde een duurzaam gebouw met lage EPC-waarde, Van Draeckeburgh regelde de subsidie.

 

Van Vervat Camping naar retailcomplex

In de jaren zeventig vestigde kampeerbedrijf Vervat zich aan de Stadionweg in Rotterdam. Nu, bijna 50 jaar later, opent Vervat opnieuw haar deuren op dezelfde locatie. Op de plek van het oude pand zijn nu vijf winkels gehuisvest: Vervat Megastore, Praxis, Kwantum, Keuken Kampioen en Wooning. Bijzonder aan het pand is de print op het beton aan de voorgevel. Over een lengte van 100 meter is hierop de waterweg van Rotterdam te zien. Vanaf het achterland, dwars door de stad, tot aan Maasvlakte 2.

 

Flinke subsidie dankzij combinatie van mogelijkheden

In het ontwerp van het gebouw is ruim aandacht geschonken aan duurzaamheid: warmtepompen, ventilatiesysteem met warmteterugwinning, LED-lampen, duurzame bouwmaterialen en zonnepanelen.

De duurzaamheidsmaatregelen zorgen ervoor dat het complex in aanmerking komt voor verschillende subsidies, zoals SDE+ subsidie voor de zonnepanelen. En door de mogelijkheden slim te combineren kan op basis van een laagrentende lening (groenfinanciering) ook gebruik worden gemaakt van MIA subsidie. De Milieu-investeringsaftrek zorgt voor substantieel financieel voordeel.

 

Prettig zaken doen: al 10 jaar vaste subsidieadviseur

De opdrachtgever voor dit project is Vervat Vastgoed Stadionweg, de ontwikkeling en het projectmanagement is uitgevoerd door Maarten Dickhoff van Brainstone. Maarten schakelt al meer dan 10 jaar Van Draeckeburgh in als subsidieadviseur: “Onze samenwerking was vanaf het eerste project succesvol. Het is prettig zaken doen, je kan alles aan Van Draeckeburgh overlaten en dan ontvang je ‘ineens’ subsidie. Het subsidietraject zelf oppakken is eigenlijk niet te doen. Het is ondoorzichtig en de veranderingen in de regelgeving gaan vaak sneller dan het project zelf. Dus is het bijzonder prettig als iemand met verstand van zaken de subsidie regelt, zonder dat je er omkijken naar hebt.”

Terug naar overzicht
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht