Subsidiescan

Spirra: demonstratie elektrische sportauto

Spirra is een exclusieve, volledig met de hand gebouwde Koreaanse sportwagen. Een buizenframe met carbon bodypanelen, het topmodel behaalt een snelheid van 315 km/uur. In Friesland ontwikkelt Spirra Europe BV een nieuwe versie van deze super sportauto, het Europese model wordt volledig elektrisch aangedreven.

 

Spirra Europe BV maakt een duidelijk statement: We want to be environmentally responsible innovators and believe that driving a high performance sports car does not have to interfere with a green environment. Geen uitstoot dus, maar ook geen compromis met betrekking tot de prestatie. Bij het ontwerpen van de krachtige elektrische aandrijving komen tegelijkertijd andere toepassingen aan de orde, zoals een efficiënter gebruik van elektrische batterijen en/of zonnepanelen.

Het nieuwe model Spirra vormt een goed voorbeeld van energie-innovatie en wordt dan ook financieel gesteund. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft subsidie toegekend aan dit project, de aanvraag is goedgekeurd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Bij dit project wordt samengewerkt tussen partners uit de regio en een Duitse partner.

Terug naar overzicht
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

22 april 2020
Van Draeckeburghs Webinarserie
17 oktober 2019
Samenwerking met materialenregister Madaster bij Circulair bouwen
19 september 2019
Prinsjesdag 2019: Innovatie en duurzaamheid