Subsidiescan

SIM 2020 ingediend – voor behoud van ons cultureel erfgoed

31 maart is voor Van Draeckeburgh altijd een belangrijke datum; op deze dag sluit de aanvraagperiode voor de SIM. Dit jaar heeft ons monumententeam voor 70 unieke rijksmonumenten  subsidieaanvragen ingediend met een totale subsidiewaarde van rond de 7,7 miljoen euro.

 

Behoud door onderhoud

De Subsidieregeling Instandhouding Monumenten is jaarlijks beschikbaar voor rijksmonumenten die geen woonfunctie hebben. De subsidie is bestemd voor reguliere onderhoudskosten zoals schilderwerk en onderhoud van daken van monumentale kerken, kantoren of fabriekspanden. De eigenaren van deze monumenten moeten daarvoor een gefundeerd onderhoudsplan voor zes jaar aanleveren. Op basis daarvan verstrekt de overheid 60% subsidie over de onderhoudskosten.

 

Toewijzing ingediende aanvragen

Met deze subsidieregeling ondersteunt de overheid het kostbare behoud van ons cultureel erfgoed. Van Draeckeburgh draagt hier graag aan bij. Onze specialisten verwachten in september de beschikkingen van de ingediende aanvragen. Inmiddels zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor regelingen voor nieuwe monumenten.

 

Meer subsidieregelingen voor monumenten

Er zijn verschillende subsidieregelingen die u kunnen ondersteunen bij de financiering van onderhoud en restauratie van uw monument. Wilt u daar meer over weten, neem dan contact op met onze subsidiespecialisten voor monumentenzorg, Joris Arkenbout of Hette Hylkema.

 

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

22 april 2020
Van Draeckeburghs Webinarserie
07 januari 2020
Restauratiesubsidie voor rijksmonumenten in diverse provincies beschikbaar
19 september 2019
Prinsjesdag 2019: Innovatie en duurzaamheid