Subsidiescan

Positieve wijzigingen bij de subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen – SVOH

De SVOH-regeling biedt steun voor verhuurders die isolatiemaatregelen nemen, onderhoud wat bijdraagt aan energiebesparing uitvoeren en energieadvies winnen voor huurwoningen. Per 1 april 2023 wijzigt deze subsidieregeling waardoor alle eigenaren (behalve woningcorporaties) van bestaande huurwoningen en monumentale huurwoningen in aanmerking komen voor de SVOH. Er wordt niet meer gekeken naar de huurprijs en het aantal huurwoningen die een eigenaar bezit. De SVOH-regeling biedt ook mogelijkheden voor monumentale huurwoningen, waar je bij andere regelingen zoals de SIM-regeling niet voor steun in aanmerking komt.

 

Er zijn best wat voorwaarden die cruciaal zijn voor het beschikt krijgen van deze subsidie, voor de grote én kleine projecten, zorg dus dat je het traject tijdig in gang zet. Wij helpen je hier graag mee!

 

Waar krijg je subsidie voor?

Er zijn drie categorieën waar je subsidie voor kunt krijgen. Dit kan voor energiebesparende en isolatiemaatregelen, voor onderhoud wat bijdraagt aan energiebesparing en voor het winnen van energieadvies. De subsidie is het meest interessant wanneer er ten minste twee isolatiemaatregelen worden genomen. Hieronder een aantal voorbeelden van subsidiabele activiteiten:

  • Spouwmuurisolatie;
  • Gevelisolatie;
  • HR++ glas;
  • Isolerende deuren
  • Energiezuinig ventilatiesysteem;
  • Het aanschaffen en installeren/herstellen van een buitenkozijn van een deur of raam (niet bij triple glas).

 

Energieadvies

Ook voor het inwinnen van energieadvies kun je subsidie krijgen. De voorwaarde is wel dat dit advies gegeven moet worden door een persoon die voldoet aan de eisen van de vakbekwaamheid ‘EPA-adviseur’. Het subsidiebedrag voor energieadvies is 75% van de factuur. Let op; er zit per aantal woningen wel een maximum aan deze vergoeding.

 

Voorwaarden

Zoals bij elke regeling zitten er ook voorwaarden aan de SVOH. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen aanvragen die groter of kleiner zijn dan €125.000. Afhankelijk hiervan moet u voor of na de uitvoering de aanvraag indienen. Ook moeten de maatregelingen binnen een bepaalde tijd worden uitgevoerd. Woningen dienen verhuurd te zijn voor de subsidieaanvraag. Het is in geval van een groot óf klein project altijd verstandig om zo snel mogelijk het traject te starten. Meer voorwaarden inzien? Lees hier meer over de SVOH.

 

Indientermijn

De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus het is verstandig om niet te lang te wachten. Een aanvraag indienen voor de gewijzigde SVOH is mogelijk vanaf 1 april 2023 tot en met 31 december 2025. Het subsidieplafond is vastgesteld op €152 miljoen.

 

Meer informatie?

Omdat deze regeling met wijziging al snel opengaat, staan wij voor je klaar om je te informeren en begeleiden bij het aanvraag proces. Neem gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen of ons te bellen via +31 30 228 92 40.

Subsidie aanvragen?