Subsidiescan

Monumentensubsidie Zuid-Holland: 4 aanvragen, 4 toekenningen

Van Draeckeburgh heeft goed gescoord op subsidieaanvragen voor monumenten in Zuid-Holland: 4 aanvragen, 4 toekenningen. De beschikkingen zijn eind juni bekend gemaakt.

 

Verhoogd budget voor 2018

Monumenten vertellen een verhaal en verlenen identiteit aan hun omgeving. De provincie Zuid-Holland realiseert zich dit terdege en heeft het subsidiebudget voor rijksmonumenten verhoogd van een kleine 3,5 naar ruim 4,1 miljoen euro. Dit bedrag wordt verdeeld over 21 monumenten.

 

Variëteit aan aanvragen

De aanvragen van Van Draeckeburgh hebben betrekking op vier totaal verschillende panden:

  • De Hammenschuur in Delft is een boerenschuur uit 1900, die behoorde bij boerenhofstede de Hammenwoning.
  • Het Universiteitsgebouw voor Werktuigbouw-, Scheepsbouw- en Vliegtuigbouwkunde van de TU Delft is een voorbeeld van naoorlogse architectuur met gebruik van zowel baksteen als beton.
  • Het Stokvisgebouw, een kantoorpand in Rotterdam, werd in 1909 gerealiseerd door de handelsmaatschappij Stokvis & Zonen. Na oorlogsschade werd het pand van 1946 tot 1948 deels herbouwd en uitgebreid tot het huidige Oceaanhuis.
  • Huis te Woude is een monumentale boerderij in Ridderkerk. De boerderij stamt uit 1610 en werd in oorspronkelijke vorm herbouwd na een brand in 1947.

 

Nieuwe aanvragen

Vanaf 1 december 2018 tot 1 maart 2019 kunnen er weer nieuwe aanvragen worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland. Naast restauratie is er ook subsidie beschikbaar voor maatregelen die de toegankelijkheid en duurzaamheid van een monument vergroten. Onze subsidieconsultant Hette Hylkema is gespecialiseerd in monumenten en helpt u bij het opstellen van een goed onderbouwde aanvraag.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht
06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
10 mei 2022
Team Van Draeckeburgh: Een interview met Denise