Subsidiescan

Let’s all cycle

Het familiebedrijf Van Raam is wereldmarktleider op haar vakgebied: fabrikant van aangepaste fietsen. Het meer dan 100 jaar oude bedrijf liet een duurzaam nieuw kantoor, showroom en werkplaats bouwen in Varsseveld.

 

Duurzame en eigentijdse mobiliteit
Onder de slogan ‘let’s all cycle’ biedt Van Raam mensen met een beperking de mogelijkheid om duurzaam en op eigentijdse wijze mobiel te zijn. Het assortiment bestaat onder meer uit driewielfietsen, scootmobielfietsen, rolstoelfietsen, duofietsen en rolstoeltransportfietsen – al dan niet op maat gemaakt of elektrisch. Met hoog gekwalificeerd personeel, continue innovatie, een moderne productielijn en samenwerking met o.a. TU Delft wordt een uniek Nederlands kwaliteitsproduct neergezet.

 

Subsidie voor duurzame bouw
Van Raam startte in 1900 in Amsterdam en verhuisde in de jaren zeventig naar het oosten van het land. De productie werd gespecialiseerd, de fabrikant legde zich toe op het ontwerpen en produceren van aangepaste fietsen. Met de groei van het bedrijf werd het bedrijfspand te klein en er kwamen plannen voor nieuwbouw. Duurzaamheid was een vereiste, streven naar ‘nul-op-de-meter’ het uitgangspunt. Dus kwamen er aardwarmtepompen, 1600 zonnepanelen, een verticaal ventilatiesysteem en goede isolatie. Van Draeckeburgh mocht de subsidie regelen voor deze duurzaamheidsinvesteringen. Een mooi project waarin we prettig en succesvol hebben samengewerkt met de medewerkers van Van Raam, ERS architecten en aannemer Klaassen. Begin 2019 nam Van Raam zijn intrek in het nieuwe pand.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht