Subsidiescan

LC Packaging te Waddinxveen

Locatie: Waddinxveen

Opdrachtgever: LaCle OG B.V.

Architect: Quadrant4

Aannemer: De Vries en Verburg

Duurzaamheidsambitie: BREEAM-NL Outstanding

 

Op het LogistiekPark A12 te Waddinxveen zijn het nieuwe hoofdkantoor en  magazijn van verpakkingsspecialist LC Packaging in aanbouw. Nadat de eerste paal op 20 september 2019 is geslagen, worden het magazijn van ca. 12000 m2 en het kantoorgebouw van ca. 3000 m2 inmiddels (juni 2020) bijna opgeleverd.

 

LC Packaging is in 1923 gestart als eenmanszaak en inmiddels uitgegroeid tot Europees marktleider in flexibele transportverpakkingen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor LC Packaging in zowel hun fabricageproces en producten, en dit is dan ook toegepast op ieder detail van het nieuwe gebouw.

 

In het complete ontwerp van het gebouw en het interieur, beiden verzorgd door Quadrant4, zijn maatregelen genomen om de uitstoot van CO2 en het energie- en waterverbruik te minimaliseren. Ook worden er duurzame materialen gebruikt voor de bouw en inrichting van het pand. De duurzaamheidsambitie van BREEAM Outstanding wordt hiermee ruimschoots gerealiseerd.

 

Met zoveel duurzame toepassingen waren er veel subsidies te benutten. Van Draeckeburgh heeft voor dit project EIA aangevraagd voor de duurzame installaties, een rentevoordeel bedongen door middel van de aanvraag van groenfinanciering en de MIA voor zowel het kantoor als het gehele magazijn.

 

Contactpersoon Vdsf
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht