Subsidiescan

Instandhoudingssubsidie voor de Gazelle Rijwielfabriek

Fietsfabrikant Gazelle werd in 1892 opgericht en mocht zich vanaf 1992 koninklijk noemen. Al jaren regelt Van Draeckeburgh de instandhoudingssubsidie voor de Gazelle Rijwielfabriek (1912) gevestigd aan de Wilhelminaweg in het Gelderse dorp Dieren.

 

Subsidie instandhouding rijksmonumenten (SIM)

 

Het huidige hoofdgebouw van de Gazelle Rijwielfabriek met een aan de straatzijde gelegen ijzeren monumentaal hekwerk werd in 1912 ontworpen door de architect C.N. van Goor uit Rotterdam in samenwerking met de Dierense architect G.J. Uiterwijk. Het hoofgebouw werd opgetrokken vóór de eerste fietsenfabriek uit 1902.

 

De fabriek is een karakteristiek voorbeeld van fabrieksarchitectuur uit deze periode. Verschillende oorspronkelijke exterieur- en interieurelementen zoals de belettering op de gevel, het trappenhuis, tegelwerk in de gangen en de oorspronkelijke verlichting kenmerken het gebouw nog altijd. Het gebouw is van groot sociaalhistorisch en economisch-historisch belang en is nauw verbonden met de ontwikkeling van het dorp Dieren in de eerste helft van de twintigste eeuw.

 

Al sinds 2016 begeleidt Van Draeckeburgh de instandhoudingssubsidie voor Koninklijke Gazelle N.V.

 

Meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw rijksmonument? Bezoek onze SIM pagina voor meer informatie of neem direct contact op met onze subsidiespecialisten.

De waarde van een monumentaal pand reikt veel verder dan alleen de marktwaarde, monumentale gebouwen bevatten een socio-culturele betekenis die niet één-op-één om te rekenen is naar valuta. Daarom zijn o.a. subsidies voor culturele erfgoed zo belangrijk. Hier zet ik mij op dagelijkse basis vol passie voor in.

Contactpersoon Vdsf
Privé: Marloes
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht
06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
10 mei 2022
Team Van Draeckeburgh: Een interview met Denise