Subsidiescan

Ingekorte aanvraagperiode Stimuleringsregeling Ontmoetingsruimte in Ouderenhuisvesting – SOO

De SOO-regeling ondersteunt het bouwen van ontmoetingsruimten voor ouderen in geclusterde woonvormen. Veel ouderen zijn tevreden met hun woning, maar vinden het ook fijn wanneer zij ergens wonen waar het makkelijk is om elkaar te ondersteunen en te ontmoeten. Dit helpt hen ook om zich minder eenzaam te voelen. Verschillende commerciële en niet-commerciële partijen helpen hieraan mee door deze ontmoetingsruimten te bouwen.

 

De nieuwe aanvraagperiode

In eerste instantie liep de SOO-aanvraagperiode van 16 januari 2023 tot en met 29 december 2023. De RVO, de subsidieverstrekker, laat weten dat deze sluitingsdatum niet werkbaar is, omdat de beoordeling van de aanvragen in het jaar van indiening moet plaatsvinden. Dit is de reden dat de laatste indieningsdatum is vervroegd naar 31 oktober 2023.

 

Subsidie aanvragen

Wil jij deze subsidie aanvragen voor jouw project? Wij begeleiden je graag! Het liefst gaan we zo snel mogelijk aan de slag, zodat de aanvraag uiterlijk 31 oktober gedaan kan worden. Let hierbij vast op de volgende voorwaarden:

 

In de eerste 5 jaar na oplevering;

  • Is het doel van de ontmoetingsruimte ook echt ontmoeting. Het mag geen ander doel hebben;
  • Is de ontmoetingsruimte op open, transparante en niet-discriminerende basis te gebruiken door de bewoners en buurtbewoners;
  • Is de ontmoetingsruimte fysiek verbonden aan een geclusterde woonvorm of bevindt zich op maximaal 100 meter daarvandaan.

 

Dien je een aanvraag in als commerciële privaatrechtelijke rechtspersoon? Let op dat er geen sprake is van staatssteun.

 

Contact

Bouw jij binnenkort een ontmoetingsruimte voor ouderen? Neem gerust contact met ons op. We kijken direct wat we voor jou kunnen betekenen. Je kunt ons contactformulier invullen of bellen naar +31 30 228 92 40.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht