Subsidiescan

Hofplein 19, klaar voor een duurzame toekomst

De renovatie van Hofplein 19 wordt treffend samengevat door de architect: “reminiscent of yesterday, yet ready for tomorrow”. En dat geldt niet alleen voor het design, maar ook voor de duurzaamheid van het pand.

 

 

Aantoonbaar duurzaam
Bij de renovatie is ruimschoots aandacht besteed aan het milieu en de generaties van de toekomst. De bewuste keuzes ten aanzien van materiaalgebruik, energiebeheer en flexibilteit hebben geleid tot aantoonbare duurzaamheidsprestaties.

 

Verbetering energielabel, van G naar A
De energie-index van het pand is verbeterd van 1,78 (energielabel G) naar 0,96 (energielabel A). Om dit te bereiken zijn de volgende maatregelen genomen:

  • Isolatie van dak en gevel
  • Isolerende beglazing
  • Warmteterugwinningsinstallatie uit de ventilatielucht
  • Aansluiting op een WKO-installatie
  • LED-verlichting
  • Groendak

 

Flexibel en toekomstbestendig ontwerp
Hofplein 19 is ontworpen om maximale flexibiliteit te bieden. De indeling van de kantoren kan per verdieping worden aangepast om tegemoet te komen aan de specifieke behoeftes van de huurders, nu en in de toekomst.

 

Duurzaam geproduceerd hout
Al het hout dat bij de renovatie is gebruikt, is duurzaam geproduceerd. De aannemer heeft tijdens het project een aanvullend PEFC-certificaat (Programme for the Endorsement of Forest Certification) behaald om aan de duurzaam-hout-eis te kunnen voldoen.

 

Fiscaal voordeel
Van Draeckeburgh Subsidies en Financieringen verzorgde het subsidietraject voor de renovatie van Hofplein 18. De duurzaamheidsmaatregelen hebben geleid tot financieel voordeel in de vorm van Energie-investeringsaftrek (EIA) van het RvO en een Milieu-investeringsaftrek (MIA) op basis van een Groenverklaring.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

18 januari 2022
De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) in 2022
11 januari 2022
Wijzigingen Energie-investeringsaftrek (EIA) 2022
17 december 2021
Circulaire MIA-subsidie toegekend aan ASR Dutch Science Park Fund