Subsidiescan

Extra budget voor Restauratiefondshypotheek

Via de Restauratiefonds(plus-)hypotheek wordt dit jaar 30 miljoen extra budget gereserveerd voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten.

 

Bewezen succesvol

De aanleiding voor het verhogen van het budget is het succes van de regeling. De Restauratiefonds(plus-)hypotheek is de afgelopen vijf jaar door meer dan 100 monumenteigenaren gebruikt. Het oorspronkelijke budget van ruim 100 miljoen euro is grotendeels toegekend. De laagrentende lening zorgt niet alleen voor het in ere herstellen van cultuur erfgoed, maar ook voor vermindering van leegstand. Dit heeft als bijkomend positief effect dat de rondom gelegen gebieden veiliger en aantrekkelijker worden.

 

Plannen voor een grootschalige restauratie?

Een grootschalige restauratie of herbestemming van een rijksmonument kan in aanmerking komen een lening van het Restauratiefonds. Deze lening ligt 5% onder de marktrente en kan worden aangevraagd voor maximaal 70% van de vastgestelde onderhoudskosten. Neem contact met ons op meer te horen over de mogelijkheden van een voordelige financiering voor het onderhoud van uw monument.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht
06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
10 mei 2022
Team Van Draeckeburgh: Een interview met Denise