Subsidiescan

Expertmeeting ‘Financieren van duurzame investeringen’

Op 24 april 2018 presenteert Mitchell Gmelich aan particuliere verhuurders de subsidievoordelen van duurzame investeringen. De meeting wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam.

 

Particuliere verhuurders kunnen gebruik maken van verschillende financiële regelingen voor het verduurzamen van hun woningportefeuille. Tijdens de expertmeeting wordt uitleg gegeven over subsidies en de voordelen van een groene financiering.

 

Subsidies voor duurzame investeringen aan woningen

Mitchell Gmelich, directeur Van Draeckeburgh, is een van de sprekers tijdens deze bijeenkomst. Hij geeft toelichting op subsidies voor energiebesparende maatregelen bij vastgoed. Denk aan subsidies voor warmtepompen en zonnepanelen, maar ook aan subsidies voor het verbeteren van het energielabel van vastgoed.

 

Elena-subsidie

Nicolien Wirschell, adviseur van de gemeente Rotterdam, vertelt over de Elena-subsidie: de nieuwe Europese subsidie voor proceskosten van duurzame investeringen.

 

Voordelen van de ‘Regeling groenprojecten’

Een groenverklaring kan een lager rentetarief opleveren. Harry Koster, specialist Groen Financieringen van ING Groenbank, presenteert de financiële voordelen en de voorwaarden van de nationale ‘Regeling groenprojecten’.

 
Meer informatie over deze expertmeeting vindt u op particuliereverhuur.010duurzamestad.nl.

Terug naar overzicht
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

18 januari 2022
De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) in 2022
11 januari 2022
Wijzigingen Energie-investeringsaftrek (EIA) 2022
17 december 2021
Circulaire MIA-subsidie toegekend aan ASR Dutch Science Park Fund