Subsidiescan

Duurzaam TIJDENS de bouw

Duurzaam bouwen is tegenwoordig de norm, maar duurzame energie tijdens de bouw is nog best bijzonder. Bij het project Hotel Boot & Co wordt het goede voorbeeld gegeven: het hoogste punt van de bouw is bereikt, op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en deze worden binnenkort in gebruik genomen. Zo wordt bij de afbouw al gebruik gemaakt van duurzame energie.

 

Op weg naar BREEAM-excellent
De realisatie van de PV-installatie is een belangrijke mijlpaal voor het behalen van het BREEAM-excellent certificaat. De PV-installatie bestaat uit 424 panelen van de nieuwste generatie, met een opbrengst van 360Wp per stuk. Deze installatie zorgt er mede voor dat het gebouw met een EPC van 0,041 bijna energieneutraal is. De opgewekte elektriciteit wordt direct gebruikt in het gebouw, o.a. voor het opladen van elektrische auto’s in de parkeergarage. Als de hoeveelheid opgewekte energie groter is dan de vraag, wordt er energie terug geleverd aan het net.

 

Ode aan het verleden, rekening houdend met de toekomst
Hotel Boot & Co verrijst in de Amsterdamse Houthaven, direct aan het IJ. Het is een ontwikkeling van IQNN Development, Vink Bouw en City ID Group en wordt gekocht door Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund. Het gebouw is karakteristiek en doet qua stijl denken aan de Amsterdamse School: groot, maar met een menselijke maat. Een ode van Kollhoff & Pols Architecten aan de voor Amsterdam zo kenmerkende bouwstijl, maar wel afgestemd op de huidige energiemaatstaven. Het hotel wordt bijna helemaal energieneutraal, dankzij verschillende duurzame technieken. Dit sluit perfect aan op de eis van de gemeente Amsterdam om van de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk te maken.

 

Energiezuinig = (subsidie)voordeel
Naast zonnepanelen wordt er gebruik gemaakt van triple glas, verwarming en koeling via stadswarmte en warmte-terugwinning uit ventilatielucht en douchewater. Energiezuinige LED-verlichting kent aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling, dus staat alleen aan wanneer nodig. Het geheel aan duurzaamheidsmaatregelen leidt tot een extreem lage energierekening, iets dat aanzienlijk verschil maakt in het totale kostenplaatje bij een pand van deze omvang. Daarnaast leveren de zonnepanelen financieel voordeel op in de vorm van SDE+-subsidie, het aanvraagtraject hiervoor mochten wij voor onze rekening nemen.

 

 

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht