“Een volledig circulaire economie in 2050” – dit stelde de Rijksoverheid zichzelf als doel in 2016.
De bouwsector nam in 2018 50% van het grondstoffenverbruik in Nederland voor zijn rekening. Veel afval was sloopafval. Dit moest dan ook veranderd worden volgens Michel Baars – oprichter en directeur van New Horizon in 2015.
Met ons specialisme in subsidievraagstukken voor vastgoedeigenaren hebben wij meer dan 20 jaar ervaring om organisaties te helpen subsidies goed in te zetten voor het duurzaam realiseren of behouden van vastgoed. “Duurzaam bouwen is meer dan een trend, het heeft de toekomst” – aldus Mitchell Gmelich – directeur/eigenaar bij Van Draeckeburgh.
Een team aan subsidiespecialisten houdt zich op dagelijkse basis bezig met duurzame en innovatieve subsidiemogelijkheden. Afgelopen jaar heeft Van Draeckeburgh dan ook als marktleider diverse opdrachtgevers geholpen om subsidie te verkrijgen voor circulaire bouwprojecten.
Drie jaar geleden hebben Erik Koremans (New Horizon – Material Balance) en Mitchell Gmelich elkaar ontmoet op een gala. In 2021 is dit contact beklonken met een samenwerking. Op de PROVADA 2021 is een overeenkomst ondertekend waarin Van Draeckeburgh toetreedt als kennispartner in het Urban Mining Collective.
Dit collectief, geïnitieerd door New Horizon, gebruikt de stad als bron. Ze maakt grondstoffen van materialen uit slooppanden door deze te hergebruiken en aan te bieden aan de markt.
De MIA/VAMIL subsidies maken het voor beleggers, projectontwikkelaars en woningcorporaties toegankelijker om circulaire bouwmaterialen toe te passen. Met het toetreden van Van Draeckeburgh als kennispartner komt er binnen dit collectief veel knowhow beschikbaar op het gebied van circulaire subsidiemogelijkheden.
Meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw project? Onze online subsidiescan geeft aan de hand van enkele vragen inzicht in de verschillende subsidiemogelijkheden voor de gebouwde omgeving.