Subsidiescan

Distributiecentrum Hoogvliet

Langs de A12 in Bleiswijk bouwt supermarktketen Hoogvliet aan een nieuw service- en distributiecentrum. Duurzaam, kostenefficiënt en volledig gericht op de toekomst.

 

Hoogstaande automatisering en integratie
Het nieuwe pand levert niet alleen een forse verhoging op van de distributiecapaciteit, maar biedt ook ruimte voor de emballageverwerking, het servicecentrum, de bakkerij en de slagerij. Om de kosten voor distributie en logistiek zo laag mogelijk te houden zijn veel processen geautomatiseerd. Zo is er een state-of-the-art logistiek systeem geïnstalleerd, waarmee producten voor de verschillende vestigingen automatisch bij elkaar worden gezocht.

 

BREEAM ‘outstanding’ dankzij nieuwste technieken
Vanaf de start van het project is gezocht naar een goede balans tussen een gezonde organisatie en aandacht voor de samenleving en het milieu. Bij de bouw zijn de nieuwste technieken toegepast, zoals energiezuinige installaties en koeltechnieken, een warmtekoudeopslag in de bodem, een zonnedak en een grijswatercircuit. Daarnaast zijn er de diverse ecologische maatregelen getroffen en specifieke voorzieningen voor veiligheid, welzijn en comfort van de medewerkers. MVO in optima forma, voor de hoogste BREEAM-kwalificatie: ‘outstanding’.

 

Succesvolle subsidieaanvragen
Van Draeckeburgh mocht meewerken aan het indrukwekkende project en wist gedurende een traject van ruim twee jaar een maximaal subsidieresultaat te behalen. Vrijwel alle beschikbare regelingen op het gebied van duurzaam bouwen zijn benut: Groenfinanciering in twee categorieën: kantoor (6.945 m2) en industrie (36.077 m2), SDE+ voor een PV-installatie van 6,75 megawatt en Energie- en Milieuinvesteringsaftrek voor verschillende grote investeringen. Een subsidieresultaat dat er uit springt!

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht