Subsidiescan

Circulair bouwen: van wegwerp naar duurzaam

We vinden het nog bijzonder, maar het zou eigenlijk normaal moeten zijn: niet lineair, maar circulair bouwen. De overheid komt ondernemers die deze stap aandurven financieel tegemoet.

 

Het onderwerp circulair bouwen staat inmiddels hoog op de politieke agenda. We kunnen niet blijven weggooien, er is schaarste en de klimaatgevolgen vragen om verandering. Er moet worden overgeschakeld op een duurzame, circulaire economie. De overheid realiseert zich dat een dergelijke overstap niet alleen vraagt om lef, maar ook om financiële investeringen. Om bedrijven te stimuleren vormt toepassing van circulariteit in processen en in de bouw een steeds groter onderdeel van de betreffende subsidieregelingen.

 

 

De MIA en de VAMIL ondersteunen veel van de speerpunten om te komen tot een circulaire economie. Een voorbeeld met betrekking tot de bouw is de fiscale regeling voor tapijt of tapijttegels met ten minste 60% gerecycled materiaal. Ook beton en betonproducten met ten minste 30% gerecycled materiaal komen in aanmerking voor fiscaal voordeel. En via de Regeling Groenprojecten kan de bank een lager rentetarief bieden aan beleggers die investeren in de nieuwste milieutechnologieën en duurzame bouwprojecten. Hiervoor heeft u een groenverklaring nodig, daar kunnen we u bij ondersteunen.

 

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten op het gebied van technische innovatie en duurzaam bouwen. Bel 030 228 92 40 of mail ons.

Terug naar overzicht
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht