Subsidiescan

Bungehuis wordt Soho House

Het Bungehuis, een rijksmonument in Amsterdam, was oorspronkelijk een handelskantoor. Later huisvestte hier de Letterenfaculteit van de UvA en binnenkort krijgt het weer een geheel nieuwe bestemming: Soho House Amsterdam.

 

Soho House, een besloten club voor de creatieve sector
Het indrukwekkende pand telt zes verdiepingen en staat in hartje Amsterdam, het wordt begrensd door de Spuistraat, Paleisstraat en Singel. De naam, het Bungehuis, verwijst naar N.V. Bunghe’s Handelsmaatschappij, de onderneming die begin jaren dertig opdracht gaf tot de bouw. De UvA kocht het Bungehuis in 1974 en sinds 2015 is het pand eigendom van belegger Aedes Real Estate. Het idee om hier Soho House Amsterdam te vestigen, de nieuwste vestiging van een besloten club voor de creatieve sector, werd door omwonenden niet direct omarmd. Rechtszaken volgden, maar de aanhouder heeft gewonnen. Deze zomer zijn de deuren van de exclusieve club open gegaan.

 

Combinatie van restauratie, decoratie en verduurzaming
Hotelkamers, restaurant, gym, ‘screening room’, spa en rooftop pool met bar: alles is luxe gedecoreerd met marmer, antiek en messing. Houten art-deco panelen en mozaïekvloeren zijn in detail gerestaureerd en teruggebracht naar hun originele staat. Tegelijkertijd is er volop aandacht besteed aan en geïnvesteerd in duurzaamheid. De energiezuinige technieken en duurzame energie leveren fiscaal voordeel op in de vorm van EIA, de Energie-investeringsaftrek. Om dit voordeel optimaal te benutten, is Van Draeckeburgh als subsidiespecialist aangetrokken. We kennen de regels, de voorwaarden en de processen. Dit heeft Aedes financieel voordeel gebracht en het scheelt werk, want Van Draeckeburgh draagt zorg voor het hele subsidietraject.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht