Subsidiescan

7 restauraties dankzij subsidie in Noord-Holland

De Provincie Noord-Holland is trots op haar erfgoed. Jaarlijks wordt hier dan ook 5 miljoen beschikbaar gesteld voor het subsidiëren van restauratieprojecten. Of een monument nou groot of klein is, een oude molen of een bankgebouw, vaak is een restauratie op termijn nodig om het pand te kunnen blijven gebruiken.

 

Van Draeckeburgh heeft in de subsidieronde van 2017 voor 7 projecten subsidie aangevraagd. En met succes: afgelopen januari kregen we bericht dat in totaal bijna 1 miljoen aan onze 7 projecten is toegekend.

 

 

Dankzij deze bijdrage van de provincie kan de Haarlemmerpoort een nieuwe bestemming krijgen, kan de Diamantbeurs in oude glorie herstel worden, en krijgt de Citroëngarage bij het Olympisch Stadion een nieuwe functie. Ook minder omvangrijke projecten zijn dankzij de subsidie nu mogelijk. Bij pakhuis Azië aan het IJ kan de gevel worden opgeknapt en in Haarlem wordt de kelder en fundering van het Proveniershof gerestaureerd.

 

Niet alleen in Noord-Holland worden restauratieprojecten gesteund. Ook in de andere provincies wil men het erfgoed instandhouden. Hoeveel subsidie er beschikbaar is en wanneer deze aan te vragen is,  verschilt per provincie. Benieuwd of de restauratie van uw monument ook in aanmerking voor een van deze regelingen? Neem dan gerust contact met ons.

 

 

Terug naar overzicht
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht
06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
10 mei 2022
Team Van Draeckeburgh: Een interview met Denise