Subsidiescan

Verduurzaming van bestaande utiliteitsbouw loopt achter staat in Kamerbrief van minister Hugo de Jonge

Minister Hugo de Jonge stuurde onlangs een brief naar de tweede kamer met hoofdlijnen over de voortgang van verduurzaming van bestaande utiliteitsbouw. Hieruit blijkt dat ongeveer de helft van de kantoren nog niet voldoet aan de eisen van energielabel C of nog geen label heeft. Echter is vier jaar geleden besloten dat energielabel C of hoger aankomend jaar verplicht wordt voor kantoren. De brief gaat ook in op het toezicht en de handhaving van deze wet.

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)
Samen met Dutch Green Building Council verzamelden we verschillende subsidiemogelijkheden voor verduurzaming in een whitepaper. Hierin komt onder andere de EIA-regeling aan bod. Deze regeling kan enorm interessant zijn voor kantoren die nog niet aan de nieuwe wet voldoen. De EIA verstrekt fiscale subsidie voor energiebesparende investeringen in gebouwen en processen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn HR-glas, isolatie, warmteterugwinning en ledverlichting. Ga je als bedrijf nog een stapje verder en verbeter je het energielabel met 3 stappen naar label B of A? Dan is EIA mogelijk op een veel groter deel van de investering. Vaak kan er een maximaal voordeel worden behaald door de EIA-regeling te combineren met de Milieu-Investeringsaftrek (MIA).

 

Versoepeling aanvraagtraject
Wil jij zo snel mogelijk voldoen aan de verplichting van tenminste energielabel C en profiteren van subsidieregelingen? Wij helpen je graag met een soepel aanvraagtraject. Neem gerust contact op met onze subsidieadviseurs via het contactformulier. Ook kun je onze online subsidiescan invullen die op basis van enkele vragen inzicht geeft in het mogelijke subsidievoordeel voor jouw project.

Subsidie aanvragen?