Subsidiescan

Multifunctioneel gebouw AIR aan het Beursplein in Rotterdam

AIR: een gebouw waar je wil zijn en niet waar je moet zijn. Aan het Beursplein in het hart van Rotterdam komt AIR met de ambitie om de gezondste, meest duurzame, innovatieve werkplek van Rotterdam te worden. Werken, winkelen en ontspannen gaan hier samen komen. Het voormalige V&D en Hudson’s Bay pand wordt getransformeerd tot een levendige, multifunctionele locatie met restaurants, een supermarkt, een openbare fietsenstalling, 5 verdiepingen met moderne kantoren en een Sky Bar op de bovenste verdieping die een prachtig uitzicht biedt over de Rotterdamse binnenstad.

 

Ook bezig met een gaaf project? Doe hier vast onze subsidiescan om te zien of je geen subsidie misloopt!

 

Duurzaamheid voorop

Voor de transformatie van het naar binnen gekeerde warenhuis naar high-end kantoren staat duurzaamheid voorop. De ambitie voor AIR-offices is om een BREEAM-excellent, WELL-Gold en WiredScore-Gold certificaat te behalen. Dit resulteert onder andere in een kantoor met uitstekende prestaties in relatie tot verbruik, een relatief lage impact op het milieu en garandeert het welzijn van de gebruikers. Het BREEAM-excellent certificaat voor het ontwerp is al toegekend.

 

De duurzaamheid ambities zijn ook goed terug te zien in het ontwerp. Bijvoorbeeld bij aspecten als licht en ruimte. Door de vele ramen en het atrium komt er overal natuurlijk licht naar binnen. Goed voor de mensen die van het pand gebruik zullen maken, maar dit maakt het ook mogelijk dat planten en bomen binnen kunnen groeien en bloeien.

 

 

“Het is erg bijzonder om onderdeel te zijn van dit project. De combinatie van een prachtig ontwerp, de locatie, de omvang en de duurzaamheidsambities maken het project echt uniek.” – Pim Lambert, ontwikkelaar bij NEOO.

 

Van Draeckeburgh

Vanuit van Draeckeburgh mochten wij de subsidieaanvraag begeleiden. Door de fijne samenwerking tussen verschillende partijen hebben we een MIA-beschikking gekregen voor AIR-offices. Daar zijn we ontzettend blij mee.

 

 
[uitreiking MIA-subsidie en rondleiding bouwplaats AIR]

 

Pim Schelling, projectmanager vanuit Van Draeckeburgh zegt:

“Onlangs leidde NEOO, ontwikkelaar van het project, ons rond op de bouwplaats van AIR. Het is altijd gaaf om een project tot leven te zien komen. Vooral een gebouw waar ieder detail met duurzaamheid en gezondheid in het achterhoofd is ontworpen. We zijn blij met deze succesvolle samenwerking en denken dat AIR een aanwinst is voor een duurzame toekomst van gebouwen.”

 

Ook interesse in begeleiding bij een subsidieaanvraag?

Wij helpen je graag om de subsidieaanvraag voor jouw project tot een succes te maken. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons via +31 30 228 92 40 om de mogelijkheden te bespreken. Ons subsidieteam staat voor je klaar! Wil je alvast een subsidiescan doen? Dat kan hier. 

Subsidie aanvragen?