Subsidiescan

Meisjesschool in Sierra Leone geopend!

Afgelopen september kregen we een inspirerend bezoekje van Sander de Kramer, de drijvende kracht achter de Sunday Foundation. Hij vertelde ons over hun belangrijke missie. De Sunday Foundation biedt kinderen in vergeten gebieden een perspectief voor een betere toekomst. Een groot onderdeel hiervan is het bouwen van scholen. De Sunday Foundation heeft al meer dan 40 scholen gerealiseerd in Sierra Leone.

 
We zijn heel trots dat we mochten bijdragen aan de bouw van de gloednieuwe meisjesschool in Sierra Leone. Deze school is speciaal bedoeld om meisjes die vaak zonder ouders moeten opgroeien van straat te halen. Op deze school kunnen zij opleidingen volgen tot kapster, kleermaakster, kok, cateraar of hotelmanager. Er kunnen ruim 100 meisjes les krijgen.

 

Inmiddels zijn de deuren officieel geopend en de eerste lichting meisjes heeft haar weg naar de klaslokalen gevonden, klaar om aan hun toekomst werken. De openingsceremonie was een spektakel van vreugde en hoop, een beeld dat zelfs de nationale televisie heeft gehaald!
 

 

Meer weten over het werk van de Sunday Foundation? Klik hier. 

Subsidie aanvragen?