Subsidiescan

Laat deze subsidiekansen niet liggen!

Miljoenen aan subsidies blijven liggen. Zonde! Ons doel als subsidie intermediair is zorgen dat de beschikbaar gestelde subsidies ook echt benut worden. Zo dragen we samen bij aan de verduurzaming van Nederland die door de overheid gestimuleerd wordt door middel van deze subsidies. In dit artikel zetten we daarom een aantal subsidies waar nog genoeg budget voor vrij is in de spotlight.

 

SVOH – Subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen

Ken je de SVOH al? Bij deze regeling krijg je steun voor isolatiemaatregelen, onderhoud wat bijdraagt aan energiebesparing en energieadvies voor huurwoningen. Deze regeling is interessant voor alle eigenaren (behalve woningcorporaties) van bestaande huurwoningen en monumentale huurwoningen. De regeling is opengegaan op 1 april 2023 en loopt door tot en met woensdag 31 december 2025. Het totale budget is €152 miljoen en er is reeds nog 151 miljoen beschikbaar.

 

De ultieme kans voor alle eigenaren van bestaande huurwoningen om te verduurzamen.

 

Denk bij verduurzamingsmaatregelen aan spouwmuur isolatie, HR++ glas, isolerende deuren en bodem- of vloerisolatie. Om aanspraak te kunnen maken dien je ten minste één energiebesparende maatregel te nemen. Voor het krijgen van subsidie voor een onderhoudsmaatregel, moet er ook minimaal één energiebesparende maatregel uitgevoerd worden. Daarnaast kun je subsidie aanvragen tot een maximum van €6.000 per huurwoning en maximum € 400.000 per verhuurder.

 

Bij het krijgen van energieadvies is de eis dat dit moet worden gegeven door een persoon die voldoet aan de eisen van de vakbekwaamheid ‘EPA-adviseur’. Het subsidiebedrag voor energieadvies is 75% van de factuur. Wel zit er per categorie een maximum aan de vergoeding. Dit hangt af van het aantal woning waar energieadvies over wordt gegeven.

 

We begrijpen heel goed dat een aanvraag ingewikkeld kan zijn. Daarom helpen wij je graag met een soepel aanvraagproces. We zitten voor je klaar! Je kunt ons een bericht sturen via het contactformulier of bel ons op: +31 30 228 92 40.

 

SAH – Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen

De overheid streeft ernaar om in 2030 alle woningen van het gas af te hebben. Mede daarom is er de SAH-regeling. Verhuurders die hun huurwoningen loskoppelen van het gasnet kunnen in aanmerking komen voor deze regelingen. De SAH is nog open tot en met zondag 31 december 2023. In totaal was er ruim €195 miljoen beschikbaar. Van dit budget is er nu nog ruim €95 miljoen beschikbaar.

 

De subsidie wordt verleend voor huurwoningen die zowel onder als boven de huurliberalisatiegrens liggen en bedraagt maximaal €5.000 per volledig van het aardgasnet losgekoppelde huurwoning. De beoordeling van de aanvragen gaat op volgorde van binnenkomst. Het is dus slim om zo snel mogelijk het proces in gang te zetten.

 

Ook bij de SAH liggen er dus nog veel kansen. Past deze regeling bij de visie die jij hebt voor jouw huurwoningen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Energie Investeringsaftrek en de Milieu Investeringsaftrek

De MIA en de EIA zijn eigenlijk altijd interessante regelingen om te benutten. Ieder jaar komt hier namelijk weer nieuw budget voor vrij. Bij deze regelingen investeer je in duurzame bedrijfsmiddelen en/of duurzame energie. Dit jaar zit er €249 miljoen in de pot voor de EIA en voor de MIA €192 miljoen. Het is natuurlijk wel zo, hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Formeel kunnen deze budgetten ook uitgeput raken.

 

De EIA en de MIA zijn fiscale regelingen. Dit betekent dat ze interessant zijn voor ondernemers die jaarlijks winst uit de onderneming hebben en vennootschap- of inkomstenbelasting betalen.

 

Ben jij geïnteresseerd geworden om deze subsidies te benutten? Neem dan gerust contact met ons op via het contactforumlier, of bel ons op +31 30 228 92 40. We helpen je graag met een soepele subsidieaanvraag.

Subsidie aanvragen?