Subsidiescan

Het Holbeinhuis in Rotterdam wordt klaargestoomd voor de toekomst

Met Van Draeckeburgh mochten we bijdragen aan de renovatie van het iconische Holbeinhuis gelegen aan de Coolsingel 65 in Rotterdam. Dit pand wordt klaargestoomd voor de toekomst, en daar helpen wij maar al te graag aan mee.

 

Duurzaamheidsambitie

In 2013 werd het kantoorpand gekocht door de Nederlandse verzekeraar Athora Netherlands. Tom Brekelmans, Asset Manager Real Estate bij Athora Netherlands zegt:

Het Holbeinhuis ligt op een van de meest prominente locaties van Rotterdam en verdient een renovatie waarmee het eerst gebouwde kantoorgebouw aan de Coolsingel weer jaren vooruit kan. De renovatieplannen zijn een tastbaar voorbeeld van de manier waarop we onze vastgoedportefeuille verduurzamen en toekomstbestendig maken.

Kraaijvanger architects wil de allure van het oorspronkelijke gebouw terugbrengen met daarbij de duurzaamheidsambitie in het achterhoofd. Kraaijvanger combineert historische, klassieken en eigentijdse elementen met een stoere Rotterdamse touch. Het doel is om het meeste uit het gebouw te halen en deze toekomstbestendig te maken. Samen met CBRE Development Services maken ze van het Holbeinhuis een toonaangevende werkplek voor professionele bedrijven in Rotterdam. Vanaf medio 2023 kunnen zij hun intrek nemen.

 

 

Geslaagde samenwerkingen

Door deze mooie samenwerkingen zal het Holbeinhuis na de renovatie beschikken over energielabel A en een BREAAM Very Good certificaat. De warmteterugwinning en het gebruik van groene daken hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Vanuit Van Draeckeburgh nam Pim Schelling de leiding om het project in goede banen te leiden. Hij vertelt:

De verkregen subsidies zorgen er mede voor dat dit historische Rotterdamse pand klaar is voor de toekomst! Ik ben blij dat Van Draeckeburgh hier een bijdrage aan heeft kunnen leveren. Omdat wij meerdere regelingen konden combineren hebben we het maximale subsidieresultaat geboekt en daar kunnen we trots op zijn. Graag bedank ik Dirk Miltenburg voor zijn besluitvaardige handelen en Beyza Sahin voor haar bijdrage aan de duurzaamheidsvraagstukken.

 

Geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden voor jouw project? Neem gerust contact met ons op! 

Subsidie aanvragen?