Subsidiescan

Get to know Hjalmar | Team Manager Duurzaam Bouwen

Get to know Hjalmar! Al 8 jaar lang lid van team Van Draeckeburgh. Het begon met een bijbaantje en inmiddels is hij team manager van het Duurzaam Bouwen team.

 

The road to Van Draeckeburgh

Terwijl hij nog Bedrijfseconomie studeerde, kwam hij terecht bij Van Draeckeburgh. Hij begon met een bijbaantje in de sales voor monumentenzorg. Tijdens de minor die hij volgde, ontdekte hij zijn passie voor duurzaamheid. Dit maakte Van Draeckeburgh een goede match. Toen hij het aanbod kreeg om projectleider te worden, aarzelde hij daarom niet. Maar hij maakte nog wel eerst zijn studie af. Een aantal jaren later kreeg hij de kans om door te groeien naar teammanager, wat hij nu met veel enthousiasme doet.

 

Hjalmar zegt:

Ik vind deze functie ontzettend leuk. Het werken met mensen en het coachen van mijn teamgenoten vind ik heel belangrijk. Daarnaast geeft het strategische aspect van mijn werk me veel voldoening.

 

 

Work hard, play hard

In zijn vrije tijd zit Hjalmar nooit stil. Zijn grootste hobby is boulderen, maar daarnaast doet hij ook veel obstacle runs. Zichzelf fysiek zoveel mogelijk uitdagen, dat is het doel. Daarnaast reist hij graag naar de natuur, klust hij aan zijn vakantiehuisjes in Zweden, en doet hij het liefst zoveel mogelijk actieve dingen. Je zal hem niet gauw in het zand op een handdoekje zien liggen. Ook houdt hij de technologische ontwikkelingen goed in de gaten. Momenteel experimenteert hij veel met AI.

 

Duurzaamheid is voor Hjalmar een belangrijk thema waar hij bewust mee bezig probeert te zijn. In zijn werk is hij betrokken bij duurzame projecten die meer doen dan ze eigenlijk hoeven te doen. Buiten het werk let hij ook op zijn eigen ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld door te minderen met vleesconsumptie.

 

A peak inside the work week

De week start altijd met het weekoverleg waarin hij luistert naar de voortgang van het team. Loopt alles nog volgens schema? Zijn er obstakels waar ze tegen aanlopen? Heeft iemand vragen? Gedurende de week staat Hjalmar altijd klaar voor het Duurzaam Bouwen team en zorgt hij ervoor dat projecten soepel kunnen door lopen. Naast het begeleiden van het team houdt hij zich bezig met langetermijnprojecten, zoals het ontwikkelen van een nieuw dashboard, het onderzoeken van nieuwe regelingen met potentie en natuurlijk met het uitvoeren van zijn eigen projecten.

Subsidie aanvragen?