Subsidiescan

Even voorstellen: Yannick Rakhorst

Sinds december is Yannick ons team komen versterken. Graag stellen wij hem aan je voor.

 

Interesses en studie

Buiten dat Yannick een enorme voetballiefhebber is, is hij zeer breed geïnteresseerd in economie, politiek, technologie en wetenschap . Zijn vader is ondernemer en dit inspireerde hem om te kiezen voor de HBO studie Commerciële Economie op het Windesheim. Tijdens zijn studie heeft hij meerdere minors gedaan om zijn kennis te verbreden. Ook had hij een bijbaan in de supermarkt, waar hij doorgroeide van vakkenvuller naar leidinggevende. Na zijn studie wilde hij gaan werken. Hij kon als Assistent bedrijfsleider aan de slag bij een andere vestiging van de supermarkt. Hier heeft hij veel stappen gemaakt en heeft hij veel geprofessionaliseerd. Uiteindelijk werd hij benoemd tot bedrijfsleider bij zijn eerste supermarkt, waar hij veel heeft geleerd en een verbouwing naar een nieuw concept heeft geleid. Wat hem aanspreekt aan werken in de supermarkt is de snelheid, constante verandering en dynamiek.

 

Nieuwe stap

Uiteindelijk merkte Yannick dat hij niet langer de voldoening haalde die hij zocht. Er ontbrak diepgang en uitdagingen, vooral nadat het nieuwe concept was geïntroduceerd. Het was tijd voor iets nieuws.

Duurzaamheid vindt hij super interessant en is een onderwerp dat hij veel volgt via allerlei podcasts. Die enorme transitie en de vele grote vraagstukken binnen het onderwerp spreken hem aan. Tevens heeft hij in het voorjaar van 2023 zelf zonnepanelen geïnstalleerd op zijn dak en schuur om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Via Hjalmar kwam hij in aanraking met Van Draeckeburgh. De functie in ons Duurzaam Bouwen team paste bij zijn wensen, omdat je een grote impact kunt maken en je veel mensen kunt helpen.

Inmiddels is hij ruim een maand bezig. Hij voelt zich op zijn gemak op ons kantoor en vindt de mensen fijn. Ook is hij heel blij met de lekkere lunches.

 

In de ondersteunende rol die ik nu heb, ervaar ik veel diversiteit en heb ik veel klantcontact. Je wil voor de klant een goede intermediair zijn en alles begrijpelijk en duidelijk maken. Dat is een mooie uitdaging. Het hele proces soepel laten verlopen.

Subsidie aanvragen?