Subsidiescan

Even voorstellen: Niki de Jongh

Het monumententeam heeft weer een nieuw lid mogen verwelkomen. Niki de Jongh is sinds half maart bij ons aan de slag gegaan. We stellen haar graag aan je voor.

 

Van Antwerpen naar Bilthoven

Niki wilde eigenlijk graag de kunstacademie doen. Maar doordat ze per ongeluk in een ander gebouw belandde bij de opendag, kwam ze uit bij de opleiding interieurarchitectuur. Hiervoor verhuisde ze bijna 6 jaar geleden naar Antwerpen. Eigenlijk had ze na het eerste jaar al door dat ze geen interieurarchitect wilde worden. De research was leuk, maar in het ontwerpen was ze minder goed. De geschiedenis van de architectuur vond ze eigenlijk het meest interessant, waardoor ze uit kwam bij de Master Erfgoedstudies. Deze vond ze ontzettend leuk. Hier kwam ze er daarom ook achter dat erfgoed echt hetgeen is waar ze verder mee wilt. Na het afronden van de Master was het tijd om opzoek te gaan naar een baan. Ze kwam uit bij de vacature voor ons monumententeam.

 

Eerste indrukken bij Van Draeckeburgh

Sinds half maart is Niki bij ons aan de slag gegaan. Ze belandde met haar neus in de boter, omdat ons monumententeam druk was met de SIM-piek. Hier kon ze direct zien dat iedereen zich 100% inzet en bereid is om hard te werken om de deadline te halen. Je doet het echt samen en dat vond ze mooi om te zien. Voor nu is het vooral nog veel informatie in zich opnemen, maar bij het lezen van een offerte of een inspectierapport merkt ze wel dat ze dingen herkent vanuit haar bouwkundige achtergrond. Ze is blij met de leuke collega’s en dat er ook veel ruimte is voor gezelligheid. Het monumententeam is klein, waardoor je veel samenwerkt en communiceert met elkaar. Daar wil ze zich graag in ontwikkelen.

 

Persoonlijk

Niki woont nog in Antwerpen, en dan lijkt Bilthoven wel erg ver weg. Gelukkig kan ze af en toe in Nederland slapen bij een vriendin of bij haar vriend. Ze kan namelijk nog niet helemaal afscheid nemen van Antwerpen, en verhuisd waarschijnlijk pas na de zomer. Niki vindt Antwerpen een geweldige stad en heeft haar verblijf daar dan ook verlengd van 3 naar 6 jaar. Naast dat ze van Antwerpen houdt, kookt ze graag, gaat ze naar feestjes of zit ze graag op een terras met vriendinnen.

Subsidie aanvragen?