Subsidiescan

Een XXL Distributiecentrum in Herkenbosch gericht op duurzaamheid

In Herkenbosch, nabij Roermond, komt een duurzaam XXL distributiecentrum. Met de focus op duurzaamheid levert dit distributiecentrum een mooie bijdrage aan toekomstbestendige logistieke oplossingen.

 

Optimale locatie

DC Herkenbosch is strategisch gelegen direct naast de N570 en dichtbij de snelweg A73, wat zorgt voor optimale logistieke verbindingen. Het complex zal een totaal oppervlakte van 62.300 m² beslaan, met 55.540 m² gereserveerd voor de bedrijfshal, 3.098 m² voor kantoorruimte, en 3.703 m² voor een mezzanine. Bovendien zal het complex uitgerust zijn met 52 laaddocks, wat de efficiëntie van de logistieke operaties aanzienlijk zal verhogen.

 

Duurzaamheidsinitiatieven

DC Herkenbosch gaat zich inzetten voor duurzaamheid met een streven naar een BREEAM Excellent certificaat. Dit certificaat is een erkenning voor bouwprojecten die uitblinken in milieuvriendelijk bouwen. Om dit te bereiken, worden verschillende duurzame oplossingen geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een watermanagementsysteem, laadfaciliteiten voor elektrische auto’s en fietsen en een groene geluidswand van 8 meter hoog en 500 meter lang. Deze laatste draagt ook bij aan de biodiversiteit.

 

Subsidie voor duurzaamheid

De milieu-investeringsaftrek (MIA) subsidieaanvraag is verzorgd door Van Draeckeburgh. Wanneer deze fiscale subsidie wordt toegekend, zal dit bevestigen dat het gebouw voldoet aan de eisen van het BREEAM Excellent certificaat. Deze regeling biedt financiële ondersteuning om deze groene innovaties mogelijk te maken.

 

Benieuwd naar de kansen voor jouw project? Doe alvast onze subsidiescan of neem gerust contact met ons op.

Subsidie aanvragen?