Subsidiescan

DE DUURZAME TRANSFORMATIE VAN THE CITY POST IN ZWOLLE

In het hart van Zwolle ondergaat het voormalige postsorteercentrum een indrukwekkende transformatie. Het pand was toe aan grootschalige renovatie en verduurzaming. Het doel: realisatie van ‘The City Post’. Het meest duurzame, high-end, multi tenant gebouw van de regio.

DUURZAME AMBITIES

De overgang naar een toekomstbestendig en duurzaam The City Post verloopt in fases. Vanuit circulair oogpunt is de bestaande constructie van het gebouw is hergebruikt. In lijn met de energietransitie zijn duurzame energiebronnen geïntegreerd, waaronder een Warmte-Koudeopslag (WKO) en zonne-energie.

GROENFINANCIERING

The City Post heeft niet alleen een BREEAM-certificaat behaald, maar heeft ook Groenfinanciering gekregen. Wij mochten deze aanvraag verzorgen. De renovatie zorgt ervoor dat het energielabel van het gebouw met meer dan 6 labelsprongen verbetert, wat de groenfinanciering mogelijk maakt.

Inmiddels mag The City Post Zwolle huurders als ABN AMRO, BDO, Essent en Finanxe huisvesten.

WAT IS GROENFINANCIERING?

De overheid stimuleert projecten die een positief effect op het milieu hebben door de financiering van ‘groenprojecten’ aantrekkelijk te maken. Middels een belastingvoordeel aan groene spaarders en beleggers kan een groenbank een lening aan een investeerder tegen een lager rentetarief verstrekken. De hoogte van de rente en de korting is afhankelijk van de betreffende groenbank. Er kunnen aanvragen worden gedaan voor utiliteit, industrie en woningen.

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep