Subsidiescan

De uit hout vervaardigde schuilkerk had sterke overeenkomsten met een Zaanse schuur.

We mogen weer een mooi monument uitlichten, namelijk De Oudkatholieke schuurkerk in Zaandam. De Schuurkerk werd gebouwd in 1695. De uit hout vervaardigde schuilkerk had sterke overeenkomsten met een Zaanse schuur.

In een tijd waar veel kerkgebouwen sluiten en het moeilijk is om een nieuwe bestemming hiervoor te vinden, wordt de droom van de nieuwe eigenaren van de Schuurkerk werkelijkheid. De Schuurkerk heet voortaan MuziekHaven: een Kamermuziekcentrum, een plek waar muzikanten zich kunnen terugtrekken om zich volledig aan de muziek te kunnen wijden. De eeuwenoude kerk heeft een prachtige akoestiek en is bij uitstek geschikt voor kamermuziekconcerten, repetities, masterclasses en Cd-opnames.

Projectmanager Marloes zegt:

Van dit project gaat mijn muzikantenhart sneller kloppen. De locatie ontleent zich hier perfect voor, doordat het houten tongewelf bijdraagt aan een prachtige akoestiek.

RESTAURATIESUBSIDIE

Om de staat van dit monument te waarborgen, mochten wij de restauratiesubsidie bij de Provincie Noord-Holland aanvragen. Met deze financiële steun kan de fundering van dit monument worden gerestaureerd. We zijn blij dat de subsidie is toegekend! De beschikking werd zelfs feestelijk uitgereikt door de Provincie Noord-Holland waar wij namens de opdrachtgever bij mochten zijn.

Onze opdrachtgever zegt:

De maximale restauratiesubsidie ingediend en ontvangen, dank voor de goede samenwerking Van Draeckeburgh – Marloes!

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep