Subsidiescan

Het distributiecentrum wordt maar liefst 77.000 m2 groot.

Vanuit HBC B.V. – de samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep – kregen we de opdracht om subsidie aan te vragen voor het nieuw distributiecentrum in Deventer voor PLUS Supermarkten. Het distributiecentrum wordt maar liefst 77.000 m2 groot. De bouw verloopt voorspoedig; het hoogste punt is inmiddels bereikt.

TOEGEKENDE MIA EN EIA

Van Draeckeburgh vroeg namens HBC een MIA-subsidie en verschillende EIA-subsidies aan voor dit mega project. Binnen de MIA is er een BREEAM Excellent certificaat (BRL 2020) aangevraagd en toegekend voor het ontwerp. Ook de EIA voor de koelinstallatie is inmiddels toegekend. Een mooi voorbeeld om de duurzaamheid in dit ontwerp te benadrukken, is hoe de restwarmte van de koelinstallaties wordt gebruikt om daarmee onder andere het kantoor te verwarmen.

MOOIE SAMENWERKINGEN

Pim Schelling, projectmanager vanuit Van Draeckeburgh zegt:

Gaaf om voor zo’n indrukwekkend groot project te werken en successen te behalen. Het succes zat hem voor mij ook voornamelijk in de prettige samenwerkingen met ontwikkelaar HVBM Vastgoed, Veld Koeltechniek en Quadrant 4, de architect en BREEAM adviseur.

Willem van der Meijden, projectontwikkelaar namens HVBM Vastgoed zegt:

Vanwege de jarenlange samenwerking met Van Draeckeburgh is dit subsidietraject wederom snel en naar volle tevredenheid verlopen. De MIA en EIA subsidie maken het mogelijk om extra te investeren in een enorm duurzaam en circulair distributiecentrum voor onze klant PLUS.

De verwachte oplevering van het distributiecentrum is medio maart 2024.

SUBSIDIEKANSEN

Ook geïnteresseerd geworden in de subsidievoordelen voor jouw project? Wij werken graag met je samen! Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, vul alvast de subsidiescan in óf bel ons via +31 30 228 92 40.

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep