Subsidiescan

Bijdrage aan bouw van ontmoetingsruimten voor ouderen met de SOO-regeling

Eenzame ouderen zijn vooral in deze tijd van vieren en gezelligheid een belangrijk thema. Ontmoetingsplekken kunnen veel doen voor mensen die zich eenzaam voelen. Veel ouderen zijn tevreden met hun woning, maar vinden het tegenwoordig ook fijn wanneer zij ergens wonen waar het makkelijk is om anderen te ontmoeten en elkaar te ondersteunen. Verschillende commerciële en niet-commerciële partijen helpen mee door ontmoetingsruimten te bouwen. De stimuleringsregeling ontmoetingsruimte in ouderenhuisvesting (SOO) biedt daarin een belangrijke ondersteuning.

 

Aanvraagperiode SOO 2023

Het afgelopen jaar mochten wij voor verschillende opdrachtgevers de SOO aanvragen. En met succes! We kregen onder andere voor het project Bredius: De Wandeling, van onze opdrachtgevers Het Gooi en Omstreken en Dudok Wonen, drie beschikkingen binnen. Inmiddels is er bekend dat het totale budget voor SOO in 2023 €26 miljoen bevat. Dit kan worden aangevraagd vanaf 16 januari tot en met 29 december 2023. Er zitten een aantal voorwaarden aan deze regeling. Lees hieronder meer.

 

Voorwaarden ontmoetingsruimten

Om in aanmerking te komen voor de SOO moet de ontmoetingsruimte voldoen aan een aantal voorwaarden.

 

De eerste 5 jaar na oplevering;

  • Is het doel van de ontmoetingsruimte ook echt ontmoeting. Het mag geen ander doel hebben,
  • Is de ontmoetingsruimte op open, transparante en niet-discriminerende basis te gebruiken door de bewoners en buurtbewoners,
  • Is de ontmoetingsruimte fysiek verbonden aan een geclusterde woonvorm of bevindt zich op maximaal 100 meter daarvandaan.

 

Dien je een aanvraag in als commerciële privaatrechtelijke rechtspersoon? Let op dat er geen sprake is van staatssteun.

 

Bouw jij binnenkort een ontmoetingsruimte en ben je geïnteresseerd in de SOO-regeling? Neem gerust contact op met onze subsidie adviseurs en we kijken direct wat we voor je kunnen betekenen.

Subsidie aanvragen?