Subsidiescan

Project uitgelicht: Renaissance Amsterdam Hotel

Het Renaissance Amsterdam Hotel, gevestigd sinds 1975, is altijd een topbestemming geweest voor internationale reizigers. Met een visie gericht op duurzaamheid en innovatie, ondergaat het hotel nu een ingrijpende transformatie. Dit project, ondersteund door subsidies voor milieuvriendelijke investeringen, markeert een significant hoofdstuk in de geschiedenis van het hotel.

 

Door de duurzame toepassingen van milieuvriendelijke investeringen en een focus op energie-efficiëntie en duurzame bouw, zet het hotel nieuwe normen voor de hospitality industrie. Met de heropening in de winter van 2025 zal het Renaissance Amsterdam Hotel niet alleen een van de duurzaamste hotels in Europa zijn, maar ook een bruisend centrum voor zowel internationale gasten als lokale bewoners.

 

Transformatie van Renaissance Amsterdam Hotel

De herstructurering van het Renaissance Amsterdam Hotel omvat een totale herinrichting van de bestaande gebouwen en de toevoeging van nieuwe faciliteiten die zowel esthetisch als functioneel zijn. De oude parkeergarage en het grootste gebouw hebben plaatsgemaakt voor innovatieve constructies die de hotelfunctie versterken en uitbreiden. Met de toevoeging van een nieuw gebouw binnen de bestaande U-vormige structuur, en de renovatie, is het complex nu volledig gericht op luxe, comfort en duurzaamheid.

 

Duurzaamheid op de Voorgrond

Een groene toekomst staat centraal in de vernieuwing van het Renaissance Amsterdam Hotel. Met groene daken, gevels en de integratie van moestuintjes op het dak, zet het hotel grote stappen richting duurzaamheid. Deze elementen zijn niet alleen mooi voor het oog, maar dragen ook bij aan een beter milieu. Materialen uit de oorspronkelijke gebouwen worden gerecycled en geüpcycled, waarbij zelfs bouwmaterialen hergebruikt worden voor de nieuwe constructies.

 

Subsidies

De transformatie van het Renaissance Amsterdam Hotel wordt mede mogelijk gemaakt door een strategische benutting van subsidies via de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Met deze stimulans worden investeringen zoals VRF-systemen, een warmte-koudeopslag en luchtbehandelingskasten mogelijk gemaakt.

 

Door de milieuvriendelijke transformatie streeft dit project naar een BREEAM in use ‘Excellent’ certificering en een GPR-score van 7,5 voor een ander gerenoveerd deel is behaald.
Jorick van der Pas, projectmanager bij Van Draeckeburgh zegt:

Doordat het project van tevoren goed is doordacht, konden we meerdere aanvragen indienen die allemaal goedgekeurd zijn. Dat zijn altijd mooie projecten om aan mee te mogen werken en beamen de duurzaamheidsambitie.

 

Subsidie aanvragen voor jouw project?

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw project? Doe alvast onze subsidiescan of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Subsidie aanvragen?