Subsidiescan

Fiscaal voordeel bij investeringen in sociale huurwoningen

RVV Nieuwbouw

De RVV Nieuwbouw biedt een vermindering van de verhuurdersheffing indien zelfstandige sociale huurwoningen worden gebouwd met een huurprijs onder de 1e aftoppingsgrens, na 1 januari 2020. De vermindering bedraagt maximaal € 25.000 per woning, bij een minimale investering van  € 62.500.

 

RVV Tijdelijke Woningen

Wanneer tijdelijke zelfstandige huurwoningen worden gerealiseerd met een huurprijs niet hoger dan de liberalisatiegrens, geldt een vrijstelling van de verhuurdersheffing voor de gerealiseerde woningen. Een aanvraag kan ingediend worden vanaf 2 maart 2020.

 

RVV Verduurzaming
Wanneer een huurwoning een labelsprong maakt van minimaal drie stappen (minimaal label B, Energie-Index < 1.40), kan er aanspraak worden gemaakt op vermindering van verhuurderheffing. Deze vermindering is minimaal € 3.000 per woning en kan oplopen tot € 10.000 per woning. De minimale investering bedraagt € 7.500 per woning bij 3 stappen tot € 25.000 bij 9 stappen.

De regeling RVV Verduurzaming is momenteel gesloten en zal naar verwachting 1 januari 2022 heropenen.

 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die deze regeling biedt? Neem contact op met onze subsidiespecialisten op het gebied van duurzaam bouwen, Remko Berfelo of Iris Rijneveld.

In de functie van subsidieconsultant kan ik veel meer betekenen voor mijn klanten op het gebied van verduurzaming. Het financiële voordeel maakt duurzaam bouwen makkelijker.

Contactpersoon Vdsf
Iris Rijneveld
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

17 maart 2020
Meer bekend over nieuwe regeling SAH!
20 januari 2020
Met een Groenverklaring meer rendement te behalen
23 december 2019
Nieuwe maatregelen voor klimaat- en energietransitie in 2020 bij regeling Energie Investerings Aftrek (EIA)