Subsidiescan

30% van de CO2-uitstoot komt uit de gebouwde omgeving. Om dit percentage terug te dringen stimuleert de overheid het gebruik van hernieuwbare energie.

Wat komt in aanmerking voor ISDE?

Er is subsidie beschikbaar gesteld voor het gebruik van duurzame alternatieven voor gas en elektriciteit in utiliteitsgebouwen en woningen. De subsidie is gericht op vier categorieën, waarbij aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Uw voorgenomen investeringen kunnen we vooraf goed toetsen op de voorwaarden uit de regeling. De meest voorkomende techniek is de warmtepomp voor duurzame verwarming en koeling. Afhankelijk van het type warmtepomp en de capaciteit bedraagt de subsidie tussen € 1.500 en € 5.000 per apparaat. Een bedrag waarmee de investering in de woning snel wordt terugverdiend. Voor zakelijke aanvragers is geen subsidie meer beschikbaar voor nieuwbouwproject.

ISDE-subsidie nieuwbouwwoningen en de Energieprestatie-norm

Om ISDE-subsidie te krijgen moet de duurzame installatie een energetische verbetering vormen op de situatie waarin u voldoet aan de EPG-norm van 0,4 voor woningen. Anders gezegd: de subsidie wordt niet toegekend voor een installatie wanneer deze noodzakelijk is om de energienorm uit het bouwbesluit te halen.

 

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus het is verstandig om niet te lang te wachten. De beschikbare subsidie voor 2020 is 100 miljoen euro.

Opdrachtgevers helpen om de optimale oplossing voor hun vastgoed te vinden, zowel technisch als financieel. Dit vraagt om kennis, ervaring, een praktische instelling en overtuigingskracht. Een prachtige uitdaging.

Contactpersoon Vdsf
Mitchell Gmelich
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

22 oktober 2020
BIK-regeling voor ondernemers
02 oktober 2020
Subsidie voor verduurzaming van scholen
27 augustus 2020
SEEH nu ook beschikbaar voor gemengde VvE’s!