Subsidiescan

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) 2021

Met de ISDE kunt u een subsidie ontvangen voor de aanschaf van duurzame installaties. De ISDE is van toepassing op kleinere installaties en bestemd voor zowel de zakelijke markt als particulieren.

Hoe werkt de ISDE?

Er is subsidie beschikbaar gesteld voor het gebruik van duurzame alternatieven voor gas en elektriciteit in utiliteitsgebouwen en woningen. De subsidie is gericht op vier categorieën, waarbij aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Uw voorgenomen investeringen kunnen we vooraf goed toetsen op de voorwaarden uit de regeling. De meest voorkomende techniek is de warmtepomp voor duurzame verwarming en koeling. Afhankelijk van het type warmtepomp en de capaciteit bedraagt de subsidie tussen € 1.500 en € 5.000 per apparaat. Een bedrag waarmee de investering in de woning snel wordt terugverdiend.

De ISDE is onderverdeeld in vier categorieën voor zakelijke gebruikers, waarvan de laatste twee nieuw zijn per 1 januari 2021:

 

  • Warmtepompen (alleen bij bestaande bouw)
  • Zonneboilers (alleen bij bestaande bouw)
  • PV-installaties (aansluiting tot 100 kWp)
  • Windturbines (kleinverbruikersaansluiting)

 

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

De beschikbare subsidie voor 2021 is €164 miljoen. De subsidie moet worden aangevraagd vóórdat de koopverplichting of aanneemovereenkomst is aangegaan. De installatie moet binnen 12 maanden na beschikking van de subsidie in gebruik zijn genomen.

De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus het is verstandig om niet te lang te wachten.

VAN DRAECKEBURGH: UW SPECIALIST IN SUBSIDIES

Heeft u vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar!