Vacatures

Energiedoelstellingen behalen voor minder kosten

De subsidie Hernieuwbare Energie heeft als doel om de energiedoelstellingen voor minder kosten te behalen met innovatieve projecten. Dit moet leiden tot een besparing op de toekomstige uitgaven aan subsidies in het kader van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De besparing van een project moet groter zijn dan de subsidie die voor het project aangevraagd wordt.

Wat geldt als hernieuwbare energie?

Binnen deze regeling houdt hernieuwbare energie in:

  • energie geproduceerd met installaties die uitsluitend gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen;
  • het aandeel energie (in calorische waarde) dat een hybride installatie opwekt uit hernieuwbare bronnen. Hieronder valt ook de voor accumulatiesysteem gebruikte hernieuwbare elektriciteit, maar niet elektriciteit die accumulatiesystemen voortbrengen.

Wat levert het op?

Het totale budget voor de regeling in 2018 is 50 miljoen euro. De subsidie is afhankelijk van het type project en bedraagt maximaal 6 miljoen euro:

  • voor onderzoek en ontwikkeling door onderzoeksorganisaties (fundamenteel onderzoek,  industrieel onderzoek, experimenteel onderzoek) 80%;
  • voor experimentele ontwikkeling 25%;
  • voor industrieel onderzoek 50%;
  • voor projecten voor demonstratie 30 tot 45%.

 

Voor kleine en middelgrote ondernemingen wordt de subsidie met respectievelijk 20% en 10% verhoogd.

 

Een aanvraag indienen

De aanvraagtermijn loopt van 3 april 2018 tot 31 maart 2019. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst: wie het eerst komt, het eerste maalt. Wilt u meer weten over de voorwaarden voor deze regeling? Neem gerust contact met ons op.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

06 februari 2019
Ingrijpende wijzigingen DEI in 2019
27 november 2018
Versterking innovatie Zuid-Nederland
19 juli 2018
Vergeet de Interreg mogelijkheden niet