Vacatures

Subsidie voor planmatig / regulier onderhoud van rijksmonumenten

De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten voor het reguliere onderhoud van uw rijksmonument. Als uw rijksmonument primair bestemd is voor bewoning kunt u geen subsidie aanvragen voor deze regeling. Decentrale overheden, zoals gemeenten en provincies, en professionele organisaties voor monumenten kunnen wel subsidie aanvragen voor hun woonhuizen.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

De subsidie bedraagt per jaar 50% van de instandhoudingskosten. De instandhoudingskosten over zes jaar bedragen maximaal 3% van de herbouwwaarde.

 

Starten uw werkzaamheden in 2020? Vraag subsidie aan voor 31 maart 2019.

Wanneer u subsidie wilt aanvragen voor de instandhouding van uw monument voor 2020, dan moet u een aanvraag indienen voor 31 maart 2019. Van Draeckeburgh staat u graag bij en informeert u over de mogelijkheden. U kunt ons hiervoor benaderen via 030 228 92 40.

De subsidiebudgetten zijn beperkt en alleen volledige en goed onderbouwde aanvragen worden goedgekeurd. Alle werkzaamheden voor de aanvraag van de subsidie kunnen door Van Draeckeburgh worden overgenomen.

 

Subsidie ontvangen voor uw rijksmonument

Van Draeckeburgh is gespecialiseerd in het inzichtelijk maken en benutten van subsidies en financieringsregelingen voor cultureel erfgoed. Wij kunnen de slagingskans van de subsidieaanvraag dan ook vooraf goed inschatten. Aansluitend stellen we de subsidieaanvraag en het onderhoudsplan voor u op. Daarnaast adviseren wij over de relevante kosten. Bij de opening van de regeling zorgen wij dat de aanvraag volledig wordt ingediend. Zo bent u ervan verzekerd dat uw aanvraag correct en op tijd wordt ingeleverd.

Met het werk bij Van Draeckeburgh help ik klanten de bestaande kwaliteit van monumenten te benutten en te borgen voor de toekomst. Dat geeft ontzettend veel energie.

Contactpersoon Vdsf
Luc Timmermans
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

07 december 2018
Samenwerking met de Nationale Monumentenorganisatie
19 juli 2018
Extra budget voor Restauratiefondshypotheek
13 juli 2018
Monument in Noord-Holland? Vraag op tijd subsidie aan.