Vacatures

Hoogwaardig gebruik van biomassa en organische reststoffen

BBEG subsidie stimuleert de conversie van biomassa naar vermarktbare eindproducten via thermische-, chemisch katalytische- en biotechnologische conversieroutes. Het proces moet minder energie kosten dan de vergelijkbare fossiele route of leiden tot producten waarvan een belangrijk deel een energietoepassing heeft. Laboratoriumonderzoek, procesontwikkeling en de ontwikkeling van een niet-commercieel prototype komen ook in aanmerking.

 

Wat kan de BBEG u opleveren?

Per project is het maximale subsidiebedrag vastgesteld op € 500.000. Het totale budget voor de regeling in 2018 is 3,1 miljoen euro.

Belangrijkste voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de BBEG moeten projecten passen binnen een van de volgende programmalijnen:

  • Thermochemische en chemisch katalytische conversietechnologie: de ontwikkeling van technologieën voor de omzetting van biomassa naar groene materialen, chemicaliën en energiedragers via chemische omzetting, al dan niet in aanwezigheid van een katalysator.
  • Biotechnologische conversietechnologie: de ontwikkeling van technologieën voor de omzetting van biomassa naar groene materialen, chemicaliën en energiedragers via biotechnologische routes.

 

Aanvraagtermijn

De subsidie kan worden aangevraagd van 3 april tot 18 september 2018. Wij helpen u graag om tijdig een goed onderbouwde aanvraag in te dienen.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

06 februari 2019
Ingrijpende wijzigingen DEI in 2019
27 november 2018
Versterking innovatie Zuid-Nederland
19 juli 2018
Vergeet de Interreg mogelijkheden niet